Yaralı Şahin Koruma Altına Alındı

Yaralı Şahin Koruma Altına Alındı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teslim edilen yaralı şahin koruma altına alındı.

Vatandaşlar tarafından doğada yaralı ve bitkin bir halde bulunan şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teslim edildi. Burada bakımı yapılan şahin, daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi’ne gönderildi. Konu hakkında açıklama yapan Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Sait Çeker, yaralı şahinin uçamadığını ifade ederek, yaklaşık 2 gün bakımını yaptıklarını söyledi. Çeker, “Alınan bir ihbarı değerlendirerek, ilçenin sahil yoluna gittik. Burada yaralı bir şahinin uçamadığını görünce hemen koruma altına aldık. İlk olarak Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne giderek, yaralı şahini veteriner kontrolünden geçirdik. Burada şahinin uçma problemi yaşadığını belirten veterinerler, zamana ihtiyaç olduğunu belirttiler. Yaklaşık 2-3 gündür şahinin bakımını yapıyoruz. Anladığımız kadarıyla uçma probleminin dışında başka bir sağlık sorununun olmadığını görüyoruz. Bitlis ve bölge müdürlüklerimizin girişimiyle, şahinin daha iyi bir sağlık bakımının yapılabilmesi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi’ne gönderdik” dedi.

Bu ve benzer durumlarda vatandaşların duyarlı davranarak şefliğe haber vermeleri gerektiğini belirten Çeker, ellerinden geldiği kadar yaban hayatına destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

Yaralı Şahin Koruma Altına Alındı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.