Yangın yeniden alevlendi, Zeytinköy boşaltıldı

Yangın yeniden alevlendi, Zeytinköy boşaltıldı

Muğla'da süren orman yangınında, Zeytinköy Mahallesi'nde 40 ev ve hayvan damı yandı. akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alınan yangın yeniden Zeytinköy'e ilerleyince evlerin tamamı boşaltıldı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, kırsal alandaki Zeytinköy Mahallesi’ndeki yaklaşık 40 kadar ev ve hayvan damını küle çevirdi.

Alevler, çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan ile kovanlardaki binlerce arıyı da telef etti. Akşam saatlerinde kısmen kontrol altına yangın, tekrar Zeytinköy’ye ilerleyince, mahallenin tamamı boşaltıldı.

Öğlen saatlerinde başlayan yangın, saat 19.00 itibariyle yaklaşık 40 hektarlık kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alana zarar verdi. Alevler yaklaşınca evleri tahliye edilen köylüler, güvenli bir tepede bekletildi. Zeytinköy’den geçen yangın, Akbük Koyu yönüne ilerlerken helikopter ve uçaklarla müdahale edildi.

22 KÖYLÜ VE 6 ORMAN İŞÇİSİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Ören Stadı’na inip, buradaki bir tankerden yakıt ikmali yapan söndürme helikopterleri, denizden aldığı suyu alevlere boşaltırken, 18 itfaiye aracı ile köylüler, jandarmaların da yardımıyla mahalledeki yanan ev ve hayvan damlarında söndürme çalışması yaptı. Dumandan etkilenen 22 köylü ve 6 orman işçisine ise ambulanslarda olay yerinde müdahalede bulunuldu.

‘YÜREĞİMİZ YANIYOR’

Köylülerden, iki evi yanan ve ahırındaki 4 ineği telef olan İsmail Acar, “Eşim alevleri görünce fenalaştı. Akrabalarım onu uzaklaştırdı. Nereye götürdüklerini şu an bilmiyorum. Yüreğimiz yanıyor” dedi.

Nermin Uzun ise, “Alevler evimizin bahçesine girince hortumlarla ve kovayla su taşıyarak müdahalede bulunduk. Ancak, alevler çok büyüktü. Tüm çabamız yetersiz kaldı” diye konuştu.

mugla-yangin-3

VALİ: HER TÜRLÜ YARDIMI YAPACAĞIZ

Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Zeytinliköy Mahallesi’nde incelemelerde bulunup, köylülere “Geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu. Vali Civelek, yangın hakkında Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’dan bilgi aldı. Büyük bir afet atlatıldığını belirten Vali Civelek, şunları söyledi:

“Ekiplerimiz, büyük bir hızla alevlere müdahalede bulunup, mücadele etti. En büyük şansımız can kaybı olmaması. Vatandaşlarımız, bu geceyi komşularında ve akrabalarında geçirecekler. Yarın, konteynerlerimizi, battaniye ve yataklarımızı getirerek her türlü yardımı yapacağız. Şu anda yangın kısmen kontrol altında ve tahminen 150 hektarlık ormanlık alan zarar gördü diyebiliriz. Yarından itibaren ise hasar tespit çalışmalarına başlayacağız geçmiş olsun diyorum.”

KÖY YENİDEN BOŞALTILDI

Saat 20.30 sıralarında havadan müdahalenin sona erdiği yangın yeniden büyüyünce, mahalleli meydandaki caminin çevresinde toplandı.

Jandarmanın güvenlik önlemi bölgede, iş makineleri köyün etrafında yol açarak alevlerin sıçramasını engellemeye çalışırken, köyün kuzey kesimine 30’a yakın arazöz ile 200 orman işçisi gönderildi.

Bodrum AKUT Lideri Sadettin Uslu ile 8 AKUT üyesi de bölgeye gelerek çalışmalara katıldı. Mahalle sakinlerinden, Gülfer Keskin, “Doğduğumuz, büyüdüğümüz köyümüz alevler içinde kaldı. Çocukluğumuz bu ormanlarda geçti, akrabalarımızın hayvanları, damları, evleri yandı. Böyle bir felaket görmedik, henüz de geçmiş değil, kabus devam ediyor” dedi.

Yangının köy sıçraması üzerine,  Zeytinköy Mahallesi yeniden boşaltılıyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.