Yalova'da AK Parti itiraz etti 332 oy farkla CHP kazandı

Yalova'da AK Parti itiraz etti 332 oy farkla CHP kazandı

Yalova Belediye Başkanlığı seçimleri için AK Parti’nin yaptığı itiraz üzerine 61 sandıkta oylar yeniden sayıldı. Yapılan sayım neticesinde CHP'li aday Vefa Salman’ın seçimi 332 oy farkla kazandığı netleşti.

Yalova’da 31 Mart seçimlerine AK Parti’nin yaptığı itiraz sonrası oylar yeniden sayıldı ve CHP’nin kazandığı kesinleşti.

İlk sonuca göre Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Vefa Salman aldığı 28 bin 796 oyla seçimi kazanmıştı. Cumhur İttifakı’nın adayı AK Partili Yusuf Ziya Öztabak ise 28 bin 183 oy aldı. AK Parti bu sonuçlara ‘tutanaklarda maddi hata yapıldığı’ gerekçesiyle itiraz etti ve 61 sandıkta oyların yeniden sayılması için itiraz etti. Bu talebi değerlendiren İlçe Seçim Kurulu 7 sandıktaki oyların tümünün yeniden, 54 sandıkta ise sadece geçersiz oyların sayılmasına karar verdi. Yaklaşık 25 saat devam eden oy sayım işlemi sonunda İlçe Seçim Kurulu CHP’li Salman’ın Yalova Belediye Başkanlığı’nın ilk sonuca göre 613 olan farkın 332 oya düşmesine rağmen kazandığını açıkladı.

‘BEN BUNLARI YENMEKTEN YORULDUM’

Sonucun açıklanmasından dakikalar önce bir açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, “Yalova merkezin seçimi bitti. 2014 yılında da seçime itiraz ettiler. İlçe Seçim Kurulu’na itiraz ettiler olmadı. İl Seçim Kurulu’na itiraz ettiler olmadı. Ben bunları yenmekten yoruldum. Çoklu seçim kazanmaktan yoruldum. Yenilen güreşçi güreşe doymazmış. Bunlar da doymuyorlar” dedi. Öte yandan Vefa Salman’ı desteklemek için adliyeye gelen çok sayıda vatandaş da adliye parmaklıkları arkasında Salman’dan bilgi aldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.