Yalanı yüzüne vurulan Trump basın toplantısını terk etti

Yalanı yüzüne vurulan Trump basın toplantısını terk etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın korona nedeniyle halka yapılacak yardımlara dair basın toplantısına, yalan bilgi içeren bir açıklamasının basın tarafından ifşa edilmesi damga vurdu.

 ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü salgını karşısında öğrenci kredileri, işsizlik yardımları, bordro vergileri ve ev sahiplerinin kiracıları çıkarma yasağına yönelik dört ayrı kararname imzaladı. Ancak Trump’ın bu konudaki basın toplantısına, bir gazeteciyle ‘anlaşamayıp’ kürsüyü terk etmesi damga vurdu.

Hafta sonu tatilini geçirdiği New Jersey eyaletine bağlı Bedminster’da basın toplantısı düzenleyen Trump, savaş gazilerini desteklemek için selefi Barack Obama’nın döneminde, 2014 yılında çıkarılan bir sağlık düzenlemesini kendisinin geçirdiğini iddia etti. Gazilerin sağlık hizmetine daha kolay ulaşmasını sağlayan bu düzenlemeyi geçmişte de ‘sahiplenmiş’ olan Trump, bu kez bir gazetecinin meydan okumasıyla karşılaştı.

‘DOĞRU OLMAYAN BİR AÇIKLAMA YAPTINIZ EFENDİM’

CBS News’ün Beyaz Saray muhabiri Paula Reid, “Bu yasayı niçin ısrarla kendinizin çıkardığınızı söylüyorsunuz?” diye sordu. Trump yanıt vermek istemeyerek, kendisine yeni soru sorması için bir başka muhabire işaret etti. Ancak Reid vazgeçmeyerek, “Bu yasa 2014’te geçirildi. Doğru olmayan bir açıklama yaptınız efendim” dedi.

Trump soruyu yine yanıtlamazken, destekçilerinin alkışları altında “Herkese çok teşekkür ederim” diyerek kürsüyü aniden terk etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.