Washington Büyükelçiliği'nden Fetullah Gülen açıklaması

Washington Büyükelçiliği'nden Fetullah Gülen açıklaması

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden FETÖ lideri Fetullah Gülen ile ilgili yapılan açıklamada iade talebinin karşılanmamasına karşı tepki dile getirildi.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada “Türkiye ve Türk halkı ABD’den Fetullah Gülen’in yargılanabilmesi için derhal Türkiye’ye iadesini beklemektedir. Bütün suçlamalara rağmen Gülen’in ABD’de tutulmaya devam etmesi Türk halkı için şaşkınlık ve derin üzüntü uyandırmaktadır. Gülen’in iadesinin gerçekleşmesi için ABD’li meslektaşlarımızla, ikili iade sözleşmesi kapsamında koordinasyon içinde çalışmaya devam ediyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Fethullah Gülen’in hukuk dışı yollarla Türkiye’ye kaçırılma iddiaları yalandır. Türk hükümeti yasal olmayan hiçbir şey yapmamıştır” görüşüne yer verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.