Virüsün ölüm grafiği: Bir günde yüzde 38 artış

Virüsün ölüm grafiği: Bir günde yüzde 38 artış

Çin'den yayılan yeni koronovirüsten ölenlerin sayısı dünden bugüne yüzde 38 oranında arttı. Virüsün 22 Ocak'tan bu yana çizdiği 'ölüm grafiği' sürekli dikey seyrediyor.

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronovirüs nedeniyle yaşanan ölümler bir gün içinde yüzde 38 oranında arttı. Dünden bu yana ölü sayısı 132’den 170’e yükseldi. En ‘ölümcül’ günün yaşandığı açıklandı.

Uzmanlar, yeni koronavirüsün, belirtilerin görülmediği kuluçka süresince de insandan insana bulaştığına dikkat çekiyor. Bu durum, bir ila 14 gün arasında değişen kuluçka süresinde belirtilerin henüz görülmemesine rağmen virüsün yayılabildiği, yani karantinaya alınmasına gerek görülmeyen bir kişinin virüsü başkasına bulaştırabileceği anlamına geliyor.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin virüsten etkilenen ve yaşamını yitirenleri gösterdiği haritada, Çin’deki durum şu şekilde görülüyor:

virus1.jpg

GÖZLER DSÖ TOPLANTISINDA

Aşı çalışmalarında da henüz somut ilerleme kaydedilmemişken, Dünya Sağlık Örgütü’nün bugünkü toplantısından uluslararası acil durum kararı çıkması bekleniyor.

PEKİN’DE DÜĞÜN VE CENAZE YASAĞI

Çin’de alınan önlemlerse giderek sertleşiyor. Son olarak, başkent Pekin’de düğün ve cenaze defin işlemlerine geçici yasak getirildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.