'Virüs sıcakta da bulaşıyor ve öldürüyor'

'Virüs sıcakta da bulaşıyor ve öldürüyor'

Türkiye’de aktif korona virüsü vakalarının yoğun olduğu illerden Şanlıurfa’da bugüne kadar 3 bin evin karantinaya alındığı açıklandı.

 Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, son günlerde korona virüsü salgını nedeniyle Şanlıurfa’da vakaların artmasıyla ilgili insanların normalleşme ile birlikte rehavete kapıldıklarını söyledi. Pandeminin başlangıcından itibaren Şanlıurfa genelinde 3 bin civarında evde karantina tedbiri uygulandığını belirten Erkuş, şu anda bin 500’e yakın evin karantinada olduğunu ifade etti.

‘EN ÇOK YAKIN ÇEVREDEN BULAŞIYOR’

Erkuş, salgın başladığından beri hastaların izolasyonu için Kredi Yurtlar Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarını söylerken, virüsün hızlı yayılmasıyla ilgili, “Bu virüs bize en çok sevdiklerimizden, korunaksız beraber olduğumuz insanlardan bulaşıyor. Maskemizi çıkardığımız iş ortamında, arkadaş ortamında, ev ortamında kalabalık ortamlarda, taziyelerde, pikniklerde, mesire alanlarında, bağ evlerinde, cenazelerde, düğünlerde ve nişan gibi kalabalık ortamlarda kurallara riayet etmezsek virüs çok çabuk bulaşıyor ve daha çabuk yayılıyor” ifadelerini kullandı.

‘SICAKLAR VİRÜSÜ ÖLDÜRMÜYOR’

Sıcak havaların, korona virüsünü öldürdüğü ile ilgili yanlış bir kanının olduğunu belirten Erkuş, “Virüsün Güneydoğu’da en yaygın olduğu dönem, sıcakların arttığı dönem oldu. Hastanelerimizde yatan vakalarımız var, tedavi ediliyorlar. Virüs sıcakta da çabuk yayılıyor, bulaşıyor, hasta ediyor ve öldürüyor. Bu konuda vatandaşlarımız bilinçli olması, kendilerini, sevdiklerini ve ailelerini korumaları gerekiyor. Maske , sosyal mesafe ve dezenfekte kurallarına uymaları gerekiyor” dedi.

206 YENİ KARANTİNA EKLENDİ

Şanlıurfa Valiliği de bugün yayınladığı duyuruda, 21 Temmuz Salı günü, 206 yeni adresin karantinaya alındığını, 64 adreste ise karantina uygulamasının sonlandırıldığını açıkladı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Akçakale’de 1, Birecik’te 7, Bozova’da 3, Eyyübiye’de 11, Haliliye’de 68,Harran’da 1, Hilvan’da 3, Karaköprü’de 95, Siverek 3, Suruç’ta 2 ve Viranşehir’de 12 adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.