Virüs salgınında ölü sayısı 900'ü geçti: Bir gecede 97 kişi öldü

Virüs salgınında ölü sayısı 900'ü geçti: Bir gecede 97 kişi öldü

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü nedeniyle ölü sayısı 900'ü aştı, Son 24 saatte 97 kişinin daha öldüğü açıklandı.

Çin’de ortaya çıkan korona virüsüne karşı hâlâ bir aşı geliştirilemezken, son 24 saatte 97 kişinin daha öldüğü açıklandı. Şimdiye kadar kaydedilen en ölümcül gecenin ardından toplam ölü sayısı 900’ü geçti. Virüsten etkilenenlerin sayısı 40 bin 171, gözetim altında tutulanların sayısı ise 187 bin 518 olarak verildi.

DSÖ PEKİN’E EKİP YOLLADI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüs araştırmaları için Pekin’e bir ekip gönderdi. 3 bin 281 hastanın tedavi edildikten sonra taburcu edildikleri duyuruldu.

ÇİN’DE YENİ YIL TATİLİ SONA ERDİ

Çin Yeni Yılı tatilinin sona ermesiyle, milyonlarca kişi çalışmaya başladı. Ancak çalışma saatleri çoğu iş yerinde azaltıldı ve işe geri dönenler evden çalışmaya teşvik ediliyor. Pekin’de, ‘normal bir iş gününe’ kıyasla yüzde 50 daha az yolcunun metro kullandığı aktarıldı. İstasyonlarda maske kullanılması ise zorunlu.

EN YAYGIN SEMPTOM YÜKSEK ATEŞ

Amerikan Tıp Derneği’nin dergisinde, korona virüsü teşhisi konulmuş kişilerde görülen semptomlarla ilgili bir rapor yayınlandı. Enfekte olan 138 hasta üzerinde çalışıldı.

Rapora göre en çok görülen semptomlar arasında yüksek ateş (yüzde 99), yorgunluk (yüzde 70) ve kuru öksürük (yüzde 60) yer alıyor. Daha nadir görülen semptomlar ise baş ağrısı, baş dönmesi, karın ağrısı, ishal ve bulantı olarak sıralandı. Çoğu hastanın antiviral ve antibakteriyel tedavi gördüğü kaydedildi. Raporda, çalışmada yer alan hastaların dörtte birinin solunum sıkıntısıyla yoğun bakıma başvurduğu ve ortalama gözetim süresinin 10 gün olduğu kaydedildi.

YOLCU GEMİSİ 17 ŞUBAT’A KADAR KARANTİNADA

Japonya’da karantina altına alınan Princess Diamond isimli yolcu gemisinde ise 60 kişinin daha enfekte olduğu duyuruldu. Yerel basın, gemide toplam 130 kişinin enfekte olduğunu aktardı.

Gemi, Japonya’nın başkenti Tokyo yakınlarında Yokohama açıklarında demirlendi. Mürettebat dahil, gemide 3 bin 700’den fazla kişi var. 4 Şubat’tan bu yana karantina altında olan yolcu gemisinde karantina süresinin 19 Şubat’a uzatılması planlanıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.