Venezuela'da ABD müdahalesine karşı imza kampanyası

Venezuela'da ABD müdahalesine karşı imza kampanyası

Venezuela'da olası bir ABD müdahalesine karşı imza toplanmaya başlandı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Pazartesi günü yaptığı bir konuşmada imza toplanması çağrısında bulunmuştu

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta olası bir ABD müdahalesine karşı imza kampanyası başlatıldığı belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump, pazar günü, Venezuela’daki siyasi gerilimi çözmeyi hedefleyen bir askeri müdahalenin de seçenekler arasında olduğunu söylemişti. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise, pazartesi günü yapılan bir askeri geçit töreni sırasında da, ABD müdahalesine karşı imza kampanyası başlatılacağını duyurmuştu.

TOPLANAN İMZALAR BEYAZ SARAY’A GÖNDERİLECEK

Kampanya kapsamında toplanan imzaların daha sonra Beyaz Saray’a gönderilmesi bekleniyor. Maduro destekçileri dün sabah saatlerinde Caracas’taki Dışişleri Bakanlığı binasının hemen yanında ve Ulusal Meclis’in karşısında bulunan Bolivar Meydanı’nda toplandı. Libertador Bolivar Belediye Başkanı Erika Farias, gösteri sırasında gazetecilere, Venezuela’nın bir askeri çatışmaya karşı olduğunu vurgulayarak, “İmparatorluğa (ABD) etkili bir mesaj göndermek üzere imza toplamaya başlıyoruz” dedi.

Venezuela’da imza toplayanlar arasında olan iktidardaki Birleşik Sosyalist Parti’nin lideri Dario Vivas ise şunları söyledi: “Venezuela halkı, ABD’nin vatanımıza yönelttiği tehditleri reddediyor. Bugün burada, imza kampanyası sürecini başlatmak için toplandık.” (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.