Venezuela krizi: Beyaz Saray'dan 'tehditlere karşılık veririz' uyarısı

Venezuela krizi: Beyaz Saray'dan 'tehditlere karşılık veririz' uyarısı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezula hükümetini Amerikalı diplomatlara ya da muhalefet lideri Juan Guaidó'ya yönelik herhangi bir tehtidin "önemli bir tepkiyle karşılaşacağı" uyarısında bulundu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezula hükümetini Amerikalı diplomatlara ya da muhalefet lideri Juan Guaidó'ya yönelik herhangi bir tehdidin "önemli bir tepkiyle karşılaşacağı" uyarısında bulundu.

Bolton, Twitter'da paylaştığı mesajda böyle bir "tehdidin hukukun üstünlüğüne karşı ağır bir saldırı" olacağını söyledi.

Bolton'un uyarısı, ABD ve 20 diğer ülkenin Guaidó'yu geçici cumhurbaşkanı olarak tanımasını izliyor.

Washington ve bu ülkeler Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'yu geçen yılki seçimlere hile karıştırmakla suçluyor.

Maduro bu ay başında, muhalefetin boykot ettiği ve usülsüzlük iddialarının büyük protesto eylemlerine yol açtığı seçimlerin ardından ikinci görev dönemi için yemin etmişti.

Dün, Venezuela'nın ABD'deki askeri ateşesi Albay Jose Luis Silva taraf değiştirmiş ve Guaidó'yu cumhurbaşkanı olarak tandığını ilan etmişti.

Daha sonraysa Bolton Twitter'dan verdiği mesajlarla Washington'un pozisyonunu tekrarladı ve "tehdit ve şiddete" karşı uyarılar yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.