Venezuela hükümeti: Muhalefetle Oslo'da görüşüyoruz

Venezuela hükümeti: Muhalefetle Oslo'da görüşüyoruz

Venezuela hükümeti ile 'muhalefetin demokratik kesimlerinin' Norveç'in başkenti Oslo'da diyalog süreci başlattığı açıklandı.

ABD destekli muhalefet lideri Juan Guaido’nun sosyalist hükümeti devirmeye çalıştığı Venezuela’dan dikkat çekici bir haber geldi. Venezula hükümetinin, ‘muhalefetin demokratik unsurlarıyla’ Norveç’in başkenti Oslo’da görüştüğü açıklandı.

Venezuela’nın BM Daimi Temsilcisi Jorge Valero, “Evet, Bolivarcı hükümet ile muhalefetin demokratik kesimleri arasında görüşmeler yapılıyor” dedi. Valero, Venezuela hükümetinin diyalogdan kaçınmadığını vurgulasa da, ABD’nin müdahalesini ve Amerikan yanlısı Guaido’yu eleştirmekten geri durmadı. ABD Başkanı Donald Trump için ‘savaş suçlusu’ diyen Valero, “Venezuela hükümeti diyalog sever bir hükümettir. Ne yazık ki, savaş çığırtkanlığı yapan, Amerikan imparatorluğunun kuklasından ibaret olan terörist ve faşist bir muhalefet de var” dedi.

KİMLER KATILIYOR?

Valero, görüşmeler hakkında daha fazla ayrıntı vermezken, Reuters’a konuşan muhalefet kaynakları Enformasyon Bakanı Jorge Rodriguez ile Miranda eyaletinin Sosyalist Partili valisi Hector Rodriguez’in Oslo’ya gittiği bilgisini paylaştı. Muhalif milletvekili Stalin Gonzalez ile muhalefetin iki siyasi danışmanının da Oslo’da olduğu, görüşmelere Norveç’in arabuluculuk yaptığı belirtiliyor.

NEDEN OSLO?

Dünya çapında ihtilaflara arabuluculuk yapmasıyla tanınan Norveç devleti de ayrıntılı açıklama yapmaktan kaçındı. Norveç Dışişleri olası barış görüşmelerindeki rolüne dair yorum yapmamanın kendileri için bir kural olduğunu vurgulayıp, “Venezuela’daki durumu büyük endişe ile izliyoruz. Daha fazla gerilimden kaçınılması için tarafları siyasi ve barışçıl bir çözüm bulmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.