Vedaş: Yüksekova'daki sayaç uygulamasının muhtarlarla ilgisi yok

Vedaş: Yüksekova'daki sayaç uygulamasının muhtarlarla ilgisi yok

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Yüksekova ve Van’ın bazı ilçelerinde uygulanan elektrik sayaçları ile ilgili uygulamanın muhtarların isteğiyle yapılmadığını açıkladı.

Yüksekova’da elektrik sayaçlarının sokaklardaki elektrik direklerine çıkarılması, ilçe sakinlerinin tepkisine neden olmuştu. İlçedeki mahalle muhtarları bir basın açıklaması yapmış, halk arasında bu uygulamanın muhtarların imzası ile yapıldığı söylentilerinin yayıldığını ancak bu uygulama ile bir ilgilerinin olmadığını açıklamışlardı.

Konu ile ilgili bu kez Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.’den (VEDAŞ) geldi. Yüksekova ilçesinde sayaçların direğe alınması çalışmalarına ilişkin olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapma gereği duyulduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“2015 yılında Van ili Gevaş ilçesinde başlattığımız çalışmalarımızı daha sonra Güroymak, Bulanık, Çaldıran, Muradiye, Saray, Özalp ve Erciş ilçelerimizde devam ettirdik. Hizmet bölgemizdeki illerde hayata geçen PLC Sayaçlar ile teknolojik altyapıyı güçlendirme, uzaktan sayaç okuma ve şebeke kesintilerini anlık izleme imkanına sahip olduk. Bu kapsamda çalışmalarımızı Yüksekova ilçesinde de başlatmış bulunmaktayız. Söz konusu çalışma; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) onayı ve talimatı ile yapılmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir şekilde; kişi, kuruluş ya da muhtarların talebi veya isteği ile yapılan bir çalışma değildir"

İlgili Haberler
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum