VEDAŞ: Şebekemizin %95’i enerjilendirildi

VEDAŞ: Şebekemizin %95’i enerjilendirildi

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEAŞ) Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkisini gösteren şiddetli fırtına nedeniyle enerji hatlarında oluşan arızalarla ilgili açıklama yaptı.

VEDAŞ tarafından yapılan açıklamada bölgede etkisini gösteren olumsuz hava şartları ve şiddetli fırtına nedeniyle şebekemizin belirli bölümlerinde hafta sonu arızalar yaşandığı belirtildi.

Uçan çatılar, kopan iletkenler, hatların üzerine devrilen ağaçlar ve şiddetli fırtınanın enerji nakil hatlarında oluşturduğu hasarlar nedeniyle bazı bölgelerde enerji arzında kesintiler yaşandığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“Merkez ve kırsal bölgelerde etkisini çok güçlü hissettiren şiddetli fırtınanın oluşturduğu hasarları önlemek için ekiplerimiz ilk andan itibaren tüm imkan ve kapasiteyle seferber olmuş vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden arızalara öncelik vererek onarımlara başlamıştır. Olumsuz hava şartlarına rağmen ekiplerimizin mesai mefhumu gözetmeksizin gayretli ve özverili çalışmalarıyla mümkün olan en kısa sürede enerji akışı sağlanarak şebekemizin % 95’i enerjilendirilmiştir. Kalan % 5’lik kısmın enerjilendirilmesi için ekiplerimiz çok yoğun bir tempoda çalışmasını aralıksız sürdürmektedir. VEDAŞ ailesi olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm gücümüzle sahada görevimizin başında olduğumuzu değerli kamuoyunun bilmesini isteriz. Son olarak bu tip arızaların yaşandığı dönemlerde vatandaşlarımızın yere düşen iletkenlere temas etmemesini benzer durumların tespit edilmesi durumunda 186 Çağrı Merkezimize ya da 0538 655 28 28 Whatsapp ihbar hattımıza bildirilmesini önemle rica ederiz. Olumsuz hava şartları ve şiddetli fırtına nedeniyle oluşan arızalar sırasında enerjisiz kalan vatandaşlarımızın gösterdiği anlayışa teşekkür ederiz. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum