VATBO'dan 8 Mart mesajı

VATBO'dan 8 Mart mesajı

Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

VAN - Toprak “8 Mart salt bir kutlama veya tek başına bir etkinlikle geçiştirilecek bir günden ibaret değil. Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır” dedi.

Bugünün kız çocuklarının, yarının anneleri olduğunu vurgulayan Toprak “Kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılması, iyi evlat yetiştirme olgusunun kazandırılması gerekiyor. Çünkü ilk öğretmen annedir, pedagojik ve sosyal etkenleri göz önüne aldığınızda çocuğun karakterini şekillendiren büyük ölçüde anne oluyor. Hatta doğum öncesinden, okul çağına kadar anneden kaynaklı birçok olumlu olumsuz etken çocuğa geçiyor. Bu da annelik olgusunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hal böyleyken, annelerin, kadınlarımızın, kız çocuklarının ihmal edilmesi, dikkate alınmaması ilerde telafisi mümkün olmayan toplumsal yaralar, sıkıntılar açacaktır” diye konuştu.

Toprak “Kadınlarımız kutsalımızdır, her türlü fiziki ve psikolojik şiddeti ret ediyoruz. Onlara sunacağımız değer bir lütuf değildir, aksine inancımızın, düşünce sistemimizin, sorumluluklarımızın gereğidir. Kadını zayıf gösteren, onları hor gören, temel haklarından mahrum bırakan, erken yaşta zorla dayatmalara maruz bırakan anlayışı elimizin tersiyle itmeliyiz.  Cenneti annelerin ayakları altında gösteren bir anlayışa tabi olduğumuzu unutmamalı, kadınlara hak ettikleri değeri vermeliyiz. Bu vesileyle 8 Mart dünya emekçi Kadınlar Günü’nde çalışan, çalışmayan tüm kadınların şiddetten, yoksunluktan, haksızlıktan, psikolojik baskılardan uzak, huzur ve mutluluk içinde toplumu inşa ettiği temiz bir gelecek diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.