'Varlık Barışı' 6 ay uzatıldı

'Varlık Barışı' 6 ay uzatıldı

Yurtdışında bulunan mali varlıkların hiçbir incelemeye tabi tutulmadan Türkiye'deki banka ve aracı kurumlara bildirilmesi için tanınan süre 6 ay uzatıldı.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla kamu alacaklarına uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2’den yüzde 1.6’ya indirildi. ‘Varlık Barışı’nda da süre uzatıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda “6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan gecikme zammı oranının, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere %1,6 olarak belirlenmesine, mezkûr madde gereğince karar verilmiştir” denildi.

Ayrıca yurtdışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının ‘nereden buldun’ incelemesine tabi tutulmadan, Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildirilmesi için tanınan ve yıl sonunda sona erecek süre 30 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.