Vanlı kadınlara haftada bir gün ücretsiz ulaşım hizmeti

Vanlı kadınlara haftada bir gün ücretsiz ulaşım hizmeti

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), kadınların her hafta Perşembe günü belediye otobüslerinden ücretsiz faydalanmasına dair bir karar aldı.

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Vanlı kadınları sevindirecek bir karara imza attı.

Son 3 aylık çalışmalara dair düzenlenen kurul toplantısında, belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkalığı'nın yazılı talebi üzerine kentte yaşayan kadınların her hafta Perşembe günü belediye ait otobüslerden ücretsiz yararlanmasına karar verdi.

Kurul ayrıca, Anneler Günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, Newroz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de yine kente yaşayan kadınların belediye otobüslerinden ücretsiz hizmet almasını karar altına aldı.

Okul servisleri pembe yada mavi renge bürünecek 

Görüşülen ve onaylanan başka bir gündem maddesi ise okul servis araçlarının (S plakalar) korsan servislerden ayırt edilebilinmesi için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın belirleyeceği pembe ve mavi renklerde giydirilmesi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.