Van'daki gözaltılar protesto edildi

Van'daki gözaltılar protesto edildi

Van'da HDP ve DBP üyeleri ile Barış Anneleri gözaltına alındı. Gözaltıları protesto için basın açıklaması yapıldı.

Sabah saatlerinde HDP, DBP il eşbaşkanları ve Barış Anneleri’nin gözaltına alınması yapılan basın açıklaması ile kınandı.

Ortak açıklamayı yapan DBP Van İl Eşbaşkanı Aynur Tarhan, “Kapılarını kırarak aldığınız annelerimizi derhal serbest bırakın. Annelerimiz barışın teminatıdır. Yaptıklarınız hukuka aykırıdır” dedi.

Tarhan, “Geçen hafta içinde parti binamızda yaptığımız basın açıklamasına yönelik söz konusu siyasi soykırım operasyonunda İl Eş Başkanlarımız Ümit Dede, Ökkeş Kawa, İl Yöneticimiz Handan Karakoyun, Gürpınar İlçe Eşbaşkanımız Sinem Malal, Barış Annelerimiz Hemê Akdoğan ve Cahide Ölmez gözaltına alınmıştır” dedi.

“Bizden körü, sağırı, dilsizi oynamamızı bekleyen ve tehditle dizayn etmeye çalışan bu hükümetin yönelimleri bize asla geri adım attırmayacaktır” diyen Tarhan, “Şunu çok iyi biliyoruz yerel seçim öncesi bu baskılarla partimizi kriminalize etmeye çalışan ve bize geri adım attırma politikasıyla Kürt halkının evinden çıkmasını engellemesini istiyorlar” şeklinde konuştu. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.