Van’da vaka sayısı artıyor

Van’da vaka sayısı artıyor

Van’da koronavirüs testi pozitif çıkan toplam vaka sayısı 413’e yükseldi. Tedbirlerin hiçe sayıldığı kenttin 12 yerleşim yerinde 11 bin kişi karantina altında tutuluyor.

Yasağın uygulanmadığı günlerde, koronvirüs (Kovid-19) tehdidine aldırış edilmeden fiziki mesafe kuralının ihlal edilerek, “Evde kal” çağrılarına rağmen cadde ve sokakların dolduğu Van’da vaka sayısı 413’e yükseldi. Adete salgına davetiye çıkarıldığı kentte, şuanda 12 yerleşim yerinde 11 bin kişi karantina altında tutuluyor.

TAZİYEDEN DOLAYI VAKA SAYISI 103

5 Mayıs’tan bu yana karantinada bulunan İpekyolu ilçesi Ortanca (Siyavan) Mahallesi’nde, tedbirlerin hiçe sayılıp kurulan taziye bağlantılı vaka sayısı 103’ü bulurken, kentte karantinada bulunan 12 yerleşim yerindeki 11 bin kişden 5 bin 123'ü söz konusu taziye nedeniyle tedbir amaçlı karantina altında tutuluyor. 

11 BİN KİŞİ KARANTİNADA 

Kentte tedbir amaçlı gözlem altında karantinaya alınan toplam kişi sayısı 45 bini geçerken, şu ana kadar 6 bin 500’e yakın testin yapıldığı belirtiliyor.  

KARANTİNADAKİ YERLER 

Kent genelinde şuanda, Başkale ilçesinden Albayrak ve Örmetaş mahalleleri ile Poyrazalan mezrası, Gürpınar ilçesinden Günbaşı ve Umut mahalleleri ile Üzengi mezrası, Özalp ilçesinden Eğribelen Mahallesi, İpekyolu ilçesinden Ortanca, Karakoç, Gövelek, Arıtoprak mahalleleri ile Bostaniçi Mahallesi Ertuş Caddesi’nden 4 sokak, Cevdet Paşa Mahallesi’nden bir apartman, Selimbey Mahallesi’nden bir apartman ve bir sokak karantinada bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.