Van’da tedavileri tamamlanan kuşlar özgürlüğe doğru

Van’da tedavileri tamamlanan kuşlar özgürlüğe doğru

Yüzüncü Yıl üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan ve tedavileri tamamlanan 8 şahin, 2 kartal, 2 kerkenez, 1 leylek, 1 baykuş yeniden özgürlüğe kanat çırpmaya hazırlanıyor.

YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan ve tedavileri tamamlanan yaban kuşları bulundukları alanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafından doğaya salınacak. Tedavisi tamamlanan yaban kuşlarının yaklaşık 2 ay süren bir tedavinin ardından sağlıklarına kavuştuğunu söyleyen Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, "Kuşlar tedavilerinin ardından doğaya tam uyum sağlayıp avlanabilecek duruma geldi. Avcıların ve vatandaşların bu kuşlara karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü bu kuşlar koruma altına alınan ve nesli koruma altında bulunan kuşlar. Ve ne yazık ki bir çoğu ateşli silah ile yaralanmış durumda" dedi.

Van’da tedavileri tamamlanan kuşlar özgürlüğe doğru

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.