Van'da kayyım protestosuna sert müdahale

Van'da kayyım protestosuna sert müdahale

Van'da kayyım protestoları sırasında kahvehaneye sığınanlara polis müdahale etti. Kahvehane sığına bir eylemci ise çok sayıda polis tarafından kask ve tekmelerle darp edildi.

Van’da kayyım protestosu sırasında polisler bir kahvehaneye sığınan eylemcilere sert müdahale etti. Kahvehanede çekilen görüntülerde polislerin eylemciye kaskla vurduğu daha sonra da eylemciyi tekmelediği görülüyor.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak, “Van’da şu görüntüye bakın halka reva görülene bakın yazıklar olsun! Bu kamu görevlileri yargılanmazsa Türkiyede ve Dünyada kimseye bir şey anlatamazsınız!” dedi. HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan da Twitter adresinden, “İşte AKP ‘ nin zorbalığı. Elbetteki hesabını vereceksiniz” sözleriyle görüntüleri paylaştı. 

Öte yandan Van’da HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtalan ve parti vekilleri Hüda Kaya, Züleyha Gülüm, Dilan Dirayet Taşdemir,Muazzez Orhan, Şevin Coşkun, Tayip Temel, Murat Sarısaç, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Habip Eksik, Abdullah Koç, Mensur Işık, Sait Dede ve Erdal Aydemir ile HDP il eş başkanları, belediye eş başkanları ve meclis üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi Feqiyê Teyran Parkı’nda yapacakları basın açıklaması için yürüyüşe geçti.

Sanat Sokağında bir araya gelen HDP’liler, polis tarafından durduruldu. HDP’lilerin yürüyüşüne izin vermeyen polis ile milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Milletvekillerini ablukaya alan polis, basının görüntü almasına da izin vermedi. Milletvekilleri oturma eylemine başladı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.