Van'da katı atık geri dönüşüm tesisi temeli atıldı

Van'da katı atık geri dönüşüm tesisi temeli atıldı

Van'da, katı atık entegre geri dönüşüm ve elektrik üretim tesisinin temeli törenle atıldı. Törende konuşan Eş Başkan Ertan, geçirilmesinde emek veren herkese teşekkür ederek, tesisin kent için çok önemli olduğunu söyledi.

Yüksekova Haber Portalı

Van - Özalp yolu üzerindeki çöp depolama alanından kaynaklı çevreye yayılan kötü koku, görüntü ve hava kirliliğini ortadan kaldıracak Katı Atık Entegre Geri Dönüşüm ve Elektrik Üretim Tesisi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, İpekyolu ve Özalp Belediye eş başkanları katıldı. 

Projenin Van için önemine işaret eden Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, projesinin hayata geçirilmesinde emek veren herkese teşekkür ederek, tesisin kent için çok önemli olduğunu söyledi.

Özgökçe, “Uzun yıllardır çalışması yapılan, ancak başka sorunlar nedeniyle hep ertelenen ve kentimiz adına büyük önem taşıyan bu tesisin bugün temelini atıyoruz. Projenin bu aşamaya gelmesi için birçok kişi büyük emekler harcadı. Bizler de bu konunun dışardan hep takipçisi olduk. Biz dünyanın en güzel topraklarında, en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Bu değerleri, güzelliği de korumak her birimizin öncelikli görevidir” dedi. 

'GÖL İMDAT ÇIĞLIĞI VERİYOR'

Kentin coğrafi ve tarihi özelliklerine dikkat çeken Özgökçe konuşmasına şöyle devam etti: "Van'da yaşayanlar olarak çok şanslıyız. Denizi, doğası, güneşi, suyu, havası her yönüyle gerçek anlamda bir inci olan Van'ı ve bütün değerlerini korumak öncelikle insan olarak, vatandaş olarak, memurlar olarak hepimizin en temel görevlerinden biridir. Milletvekilliğim süresince de temel gündemlerimizden biri Van Gölü’nün korunmasıydı. Yine önceliklerimizden biri de bu olacaktır. Sadece yeterli tedbirleri alarak bile koruyacağımız. Van Gölü, denizi, bugün artık ‘imdat’ çığlığı veriyor. SOS sinyali veriyor. Uzmanların ifadesine göre 600 bin yıllık ömrü olan Van Denizi, müdahale edilmezse 25 yıllık bir ömre sahip. Umuyor ve diliyorum ki; başta bugün açılışını yaptığımız tesis olmak üzere, alacağımız diğer bütün önlemlerle Van Denizimizi bu ciddi tehlikeden kurtaracağız. Ben bu vesileyle bütün Van kamuoyuna da çağrı yapmak istiyorum. Çok yakın zamanda çeşitli kampanyalarımız olacak. ‘Van Gölü'nü korumak hepimizin öncelikli görevidir’ sloganıyla çeşitli kampanyalar başlatarak denizimizi koruyacağız. Bu anlamda halkımızın bütün katkıları çok kıymetlidir, çok değerlidir. Bu tesisimizin üreteceği bütün hizmetler, bizzat kurumumuzun takibinde olacak ve düzenli olarak da kamuoyuyla da paylaşılacaktır."

İNCELEMLERDE BULUNULDU

Ertan'ın konuşmasının ardından eş başkanlar ve firma yetkilileri temel atma butonuna basarak tesisin ilk harcını döktü. Son bulan törenin ardından, eş başkanlar, firma yetkilileriyle birlikte vahşi çöp depolama alanında incelemelerde bulundu.

e1-063.jpg

e2-059.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.