Van'da kampanya: Erkekler pembe otobüs istiyor!

Van'da kampanya: Erkekler pembe otobüs istiyor!

Kendilerine Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi isimini veren grup kadınlara özel 'pembe otobüs’ isteği ile kentin 7 ayrı noktasında imza kampanyası başlattı.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, kentin 7 ayrı noktasına stantlar kurarak kadınlara özel ’Pembe otobüs istiyoruz’ sloganıyla imza kampanyası başlattı. Stantlarda, bir günde 16 bine yakın imza toplandığı belirtilirken imza atanların çok büyük bölümünün erkeklerden oluştuğu görüldü.

‘HEM KADINLAR HEM ERKEKLER RAHAT SEYAHAT ETSİN DİYE BAŞLATTIK’

İmza kampanyasına destek veren erkekler böyle bir uygulamanın Van için çok iyi olacağını iddia etti.

Kampanyayı yürüten Van Sivil Dayanışma İnsitayitifi üyesi Kadri Elvan, “Ulaşımda yaşanan zorluğun ve sıkıntının ceremesini yaşlılar, çocuklar ve kadınlar” çekiyor” derken neden böyle bir kampanya düzenleme ihtiyacı duyduklarını şöyle anlattı:

“Bu uygulamayı Van’ımızda gerek erkekler, gerekse kadınlar daha rahat seyahat etsinler diye başlattık. Burada isteyen karma yolculuğu da tercih edecek. Ama kadınlara rahat edebilmeleri adına onlara özel pembe otobüsün tahsis edilmesi çok daha iyi olacak. Bizler de bu uygulamayı destekliyoruz ve bu nedenle kentin 7 ayrı noktasına kurduğumuz stantlarla kadınlara özel ’Pembe otobüs’ istiyoruz kampanyası başlattık.”

‘CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK’

“Eminim, toplumun çoğunluğunun teveccühleri de bu yöndedir” iddiasında bulunan Elvan, şöyle devam etti: “Kampanyamız bugün başladı. Yoğun bir ilgi var. Kampanyamız cumartesi gününe kadar devam edecektir. İnşallah bu kampanyayla istediğimizi elde ederiz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.