Van'da kadınlar fuhuşa 'dur' diyecek

Van'da kadınlar fuhuşa 'dur' diyecek

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından asimilasyon, fuhuş, uyuşturucu ve ajanlaştırmaya karşı Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde kurulan çadırda biraraya gelen kadınlar, fuhuş, taciz ve tecavüze asla izin vermeyeceklerini belirtti.

VAN - DÖKH Van bileşenleri öncülüğünde, asimilasyon, fuhuş, uyuşturucu ve ajanlaştırma politikalarına karşı Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde çadır kuruldu.

Çadırda, özellikle kadınların bu tür politikalarda hedef seçilmesinin nedenlerine dönük tartışmalar yürütülürken, sinevizyon gösterimleri ile de bilgilendirmelerde bulunuldu. Yarın akşam düzenlenecek şölene kadar açık kalacak çadıra gelen kadınlar, kadın ve gençler üzerinde yürütülen politikalarla ilgili konuşarak, mücadele yöntemleri hakkında görüşlerini paylaştı. 


'Fuhuş devlet politikası, uyuşturucu polis furyasıdır' 

Bu politikalarla kadının haklarının gasp edildiğini dile getiren Jiyan Abi, "Kürdistan'da devlet eliyle fuhuş geliştiriliyor, bununla birlikte kadının hakkı gasp ediliyor. Biz kadınlar olarak buna karşı duracağız. Bir şekilde artık fuhuşa son verilmesini istiyoruz. Fuhuş devlet politikası, uyuşturucu polis furyasıdır" dedi. Abi, genç kadın olarak bu politikalara karşı duracaklarını, yaşanan fuhuş, taciz ve tecavüze asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

'Karşı koyacağız'

Bölgedeki kadınların fuhuşla karşı karşıya olduğuna vurgu yapan Dilan Abi ise, her yerde fuhuş çetelerinin olduğunu söyledi. Bu durumdan çok rahatsız olduklarını dile getiren Abi, buna karşı koymak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti. Taciz ve fuhuşun eş anlamlı olduğunu ve ikisini de kabul etmeyeceklerini söyleyen Abi, çadırda bu konular üzerine ciddi tartışmalar yürüttüklerini dile getirdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.