Van’da ‘Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ Kuruldu

Van’da ‘Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ Kuruldu

Van’ın İpekyolu Belediyesi bünyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu.

VAN - Açıklamalarda bulunan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdiresi Ferahat Akın, toplumu inşa eden kadının bugün tüm değerlerinin elinden alındığını belirterek, “Erkek zihniyetinin ortaya çıkardığı toplumsal sorunlar artık çıkmaz hale geldi. Tek amacımız kadını toplumda hak ettiği yere getirmektir. Çünkü bölgemizde de açık görüldüğü gibi feodal zihniyet kadını tamamen eve hapsederken, kapitalist zihniyet ise kadını meta haline getirmiş ve köleleştirmiş durumda. Oysa kadın var oluşumuzdan bu yana toplumların şekillenmesinde başrolü vardır. Bizler, demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü anlayışla kadına; sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda destek olmaya çalışacağız” dedi.

Her gün 3 kadının katledildiği bir ülkede yaşadıklarını aktaran Akın, “Yapacakları çalışmalarla sadece kadını korumayı amaçlamıyoruz. Aynı zamanda toplumun bilinçlenmesi için gerekli çalışmaları da yürüteceğiz. Bu çerçevede kadınlara yönelik yapacağımız bütün faaliyetlerde karşılaşan her türlü istismarı ve kadına yönelik şiddete karşı duracağız” diye konuştu.

Akın, kadının ekonomik özgürlüğünü sağlaması için çeşitli çalışmalar yürüteceklerini de belirterek, “Kadın sığınma evleri yerine kadın yaşam merkezleri açarak kadının yaşam kalitesini yükseltmeye çalışacağız. Bu merkezlerde çeşitli eğitimlerle kadının ekonomik özgürlüğünü sağlamaya, aynı zamanda dil eğitimi, kültürel ve sosyal etkinliklerle öz kimliğine kavuşmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.