Van'da kadın emeği pazarının temeli atıldı

Van'da kadın emeği pazarının temeli atıldı

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımını güçlendirecek İpekyolu Belediyesi Kadın Emeği Pazarı'nın temeli atıldı.

VAN - İpekyolu Belediyesi'nin yapımını gerçekleştireceği Kadın Emeği Pazarı'nın temel atma töreni gerçekleşti. 10 bin metre kare alana inşa edilen projenin hayata geçmesi ile 150-200 kadına iş istihdamının sağlanması bekleniyor. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile ortaklaşa yapılan projenin temel atma törenine, HDP Van Milletvekili adayları, Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Aygül Bidav, Veysel Keser, Edremit Belediyesi Eş Başkanları Rojbin Sevil Çetin ve HDP DBP İl İlçe eşbaşkanları ile halk katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan İpekyolu Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Nermin Unat, Kadın Emeği Pazarı ve kadın faaliyetlerine yönelik belediyenin geliştireceği projeler hakkında bilgi verdi. Unat, 10 bin metre kare alan üzerine inşa edilecek Kadın Emeği Pazarı'nın 150 -200 kadının iş istihdamını sağlamaya yönelik olduğunu dile getirdi. Benzer projelerin devam edeceğinin altını çizen Unat, kadınları sosyal ve ekonomik yaşama dahil edecek teşvik projeleri geliştireceklerini dile getirdi.

-1-094.jpg

Temel atma törenine katılan Van HDP Millet Vekili Adayı Yurdusev Özsökmenler ise, bütün katmanlarda kadın erkek eşitliğine önem verdiklerini dile getirdi. Özsökmenler "Belediyelerimizin kapılarını kadınlara sonuna kadar açtık. Hemen hemen bütün yerlerde gösterdiğimiz adaylarda kadın erkek eşitliğini koruduk. Bu bakımdan belediyelerimizde yaptığımız bu kadın rengini meclise de taşıyacağız" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından kadın milletvekilleri ve kadın belediye eşbaşkanları ile birlikte halktan kadınlar butona basarak çalışmaları başlattı. Açılış töreni çekilen halaylarla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.