Van'da Ekoloji Meclisi kuruluyor

Van'da Ekoloji Meclisi kuruluyor

Van İl Ekoloji Meclisi Hazırlık Komisyonu üyeleri, 16 Mayıs'ta kentte Ekoloji Meclisi'ni oluşturacaklarını duyurdu.

VAN - Van İl Ekoloji Meclisi Hazırlık Komisyonu üyeleri, 16 Mayıs'ta ilan edilecek Van Ekoloji Meclisi'nde yer almak isteyenlere çağrı yapmak amacıyla Eğitim Sen Van Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya komisyon eşsözcüleri Yasemin Özdemir ve İlhan Gülmez ile üyeleri katıldı. Üyeler adına açıklama yapan Komisyon Eşsözcüsü Yasemin Özdemir, 21 yüzyıl itibariyle milyonlarca insanın yaşanan doğal afetler ve iklim değişikleri başta olmak üzere savaşların, yoksulluğun, sosyal adaletsizliğin, etnik ve dini çatışmaların sonucu sürekli artan ekolojik tahribatlara karşı karşıya olduklarını kaydetti. 

Mezopotamya'da yaşanan tahribatlara "dur" demek ve yaşanılabilir bir Mezopotamya'yı mümkün kılmak amacıyla kentte Van Ekoloji Meclisi oluşturacaklarını kaydeden Özdemir, 16 Mayıs'ta Van TSO'da oluşturacakları meclise aktivistleri ve çevreye duyarlı herkesi dahil olmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.