Van'da çığın düştüğü bölgede arama çalışmaları yeniden başlatıldı

Van'da çığın düştüğü bölgede arama çalışmaları yeniden başlatıldı

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşen bölgede ara verilen arama kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde iki gün arayla yaşanan ve şuana kadar 38 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 100 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığı çığ felaketinde dün ara verilen arama kurtarma çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı. Yeni bir çığ tehlikesi ihtimali üzerine ara verilen çalışmalar, başka illerden katılan arama kurtarma ekipleriyle tekrar başladı. Çığ altında kalan kişi sayısına ilişkin şuana kadar net bilgi edinilemedi. 

Konuya ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çık altında kalanların sayının 3 olduğunu belirtirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise şuana kadar hastanelerde 6'sı ağır 75 yaralının olduğunu kaydetti. Bakan Koca, yaşamını yitirenlerden 1'i astsubay, 10'u uzman çavuş olmak üzere toplamda 11 jandarma, 8 korucu, 2 karayolları çalışanı, 3 itfaiye personeli, 1 Turkcell çalışanı ve diğerlerinin ise sivil olduğunu belirtti. 

Hastane morglarında bulunan cenazeler, sabah saatlerinde yakınları tarafından alınmaya başlandı. Yaşamını yitiren korucu ve askerler için ise gün içerisinde resmi cenaze töreni yapılması bekleniyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.