Van'da çatışma: 2 ölü, 3 polis yaralı

Van'da çatışma: 2 ölü, 3 polis yaralı

Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde dün akşam saatlerinde çatışma çıktı.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi Erez Sokak’ta dün gece çıkan çatışmada, 2 kişi yaşamını yitirdi, 1'i ağır 3 polis de yaralandı.

Gece saat 00.20'de onlarca zırhlı araçla ablukaya alınan sokakta, sabah saatlerine kadar silah sesleri yükseldi.

MA'nın haberine göre, mahalleliler evlerinden dışarıya çıkamazken, görgü tanıkları yaşananlara ilişkin şu bilgileri verdi: "Gece saat 24.00’te mahalle onlarca araçla abluka altına alındı. 00.20’de ilk olarak 2 el silah sesi geldi. Ardından bir saat sessizliğin ardından yeniden silah ve 2 kez patlama sesi geldi. Ardından sabah saat 05.00'e kadar mahallede silah sesleri kesilmedi. Sabah 06.00 gibi ise zırhlı araçlarla polisler mahalleden ayrıldı."

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Van Valiliği, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "İpekyolu ilçemize bağlı Bostaniçi Mahallesi Yalım Erez Sokak üzerinde bulunan bir ikamete, İl Emniyet Müdürlüğümüz Özel Harekât Şube Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz 2018 günü operasyon düzenlenmiştir. Personelimizin teslim ol çağrılarına ikametten silah ve el bombası ile karşılık verilmiş, kırsal alanda örgüt adına faaliyet yürüten ve eylem amacıyla şehir merkezine geldiği önceden tespit edilen 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilirken, teröristler tarafından atılan el bombalarının etkisiyle biri ağır olmak üzere 3 özel harekât polisimiz yaralanmıştır." denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.