Van'da besiciler eylem yaptı

Van'da besiciler eylem yaptı

Çaldıran ilçesinde hayvanlarını başka ilçelere götürülüşü askerler tarafından engellenen besiciler, hayvanlarını ilçe meydanına sürerek eylem yaptı.

Van’ın Çaldıran ilçesinde hayvanlarını bir noktadan başka bir noktaya götürmek isteyen hayvan besicileri, sevk kağıdı ve hayvanlarda küpe olmadığı gerekçesiyle askeri kontrol noktalarından geçişleri engelleniyor.  Besiciler ise bu durumu protesto etmek amacıyla hayvanlarıyla birlikte ilçedeki Azerbaycan Caddesi’ne gelerek, eylem gerçekleştirdi. Protesto sonrası hayvan sahiplerinden oluşan bir heyet,  ilçe kaymakamıyla görüştü. Görüşme ardından eylem sonlandırıldı. 

‘ASKERİYE ENGEL ÇIKARIYOR’ 

Besici Latif Salman, "Hayvanlarımızın küpeleri yok ve giriş çıkış raporları yok diye sürekli engelleniyoruz. Sadece Çaldıran’da hayvanlarımıza bakabiliyoruz. Başka ilçelere geçmeyi bekliyoruz. Eskiden 20 gün bekleyin daha sonra hayvanlarınızı sevk edebileceksiniz dediler. Şimdi de izin vermiyorlar. Çaldıran dışında başka bir yere gitmemize izin vermiyorlar.  Kaymakamlığa yaşanan duruma ilişkin dilekçe de yazdık ama sonuç alamadık” dedi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum