Van'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Van'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Van'daki 8 Mart kutlamasında kadınlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Tecridi kaldıracak ve kıracak olan yine kadınlardır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Musa Anter Barış Parkı’nda miting düzenledi.

Mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Milletvekili Muazzez Orhan, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan ile il,ilçe ve beldelerin kadın eşbaşkan adayları katıldı. 

Belediye ilçe kadın eş başkan adaylarının tanıtılmasının ardından Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan konuşma yaptı.

Kadınları selamlayan Ertan, “Leyla kî ye” şiirini okuyarak “Leyla Güven umudun adıdır. Yaşamak ve yaşatmak için 121 gündür açlık grevini sürdüren Leyla Güven’i selamlıyoruz. Leyla’nın talebi milyonların talebidir, haklıdır, meşrudur” dedi.

y1-333.jpg

'KADIN YOK SAYILIRSA BARIŞ OLMAZ'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise kadınları Kürtçe selamladı ve 8 Martı kutladı.

Buldan, “Bugün dünyanın dört bir yanında özgürlüğü için, hukuku için alanlarda olan milyonlarca kadına sevgilerimizi gönderiyoruz. Ama en büyük selamı bugün 121’nci gününde olan Türkiye’nin geleceği için açlık grevine olan sevgili Leyla Güven’i sevgiyle selamlıyoruz. Biz biliyor ki dünyada her şeyi kadınlar değiştirir. Kadınların yok sayıldığı yaşamın hiçbir yerinde düzen olmaz, barış olmaz. Dünyanın her yerine demokrasiyi, barışı  da özgürlükleri de getiren biz kadınlarız” dedi.

Buldan, HDP’nin bir kadın partisi olduğunu belirterek, “HDP, kadınların eşit temsiliyetini sağlayan, eşbaşkanlık sistemiyle hayata geçiren, Türkiye’deki siyasi partilere örnek olan , kadınların hakkını savunan tek parti HDP’dir. Bunu bildikleri için hani diyorlar ya önce kadınlara vurun, işte onun için ilk saldırdıkları biz kadınlarız” diye konuştu.

'DİĞER PARTİLERDE KADININ SESİ, RENGİ YOK' 

Buldan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün Vanlı kadınların ne yaşadığını ve çektiği sıkıntıları diğer partiler görmez. Onlar sadece Vanlı kadınları oy deposu olarak görürler. Ancak bugün görüyoruz ki diğer partilerin listelerinde kadının sesi, rengi yok. Sadece göstermelik olarak birkaç kadını aday listelerine koyup kadın haklarından bahsetmek riyakarlıktır. Oysa biz her yerde kadın adaylarını ön planda tutuyoruz, eşit temsiliyetle kadınları görünür kılan HDP’dir. İşte bunu yaptığımız için bize bu kadar saldırıyorlar. HDP’yi tehdit eden bir anlayışın buradan reddediyoruz.”

‘TECRİDİ KADINLAR KIRACAK’

Tecridin insanlık suçu olduğunu, hakkın, hukukun gasp edilmesi, bir insanı ipotek altına alınması olduğunu dile getiren Buldan, “İşte bu yüzden bu ülkenin geleceğine katkı sunun diyoruz. Bunu her yerde söylüyoruz, burada da söylüyoruz. Ama biliyoruz  ki tecridi de kaldıracak ve kıracak olan yine kadınlardır” dedi. 

Buldan, son olarak, “Seçim meydanlarında resimlerimizi gösterenler şunu bilsinler ki  bu ülkede terörist varsa o da sizin anlayışınızdır. Türklerle Kürtleri ayıran bir zihniyet bölücü bir zihniyettir. 31 Mart’ta belediyelerde kayyumların temizliğini yapacağız. O kayyumlar giderken AKP’nin tabelalarını da alıp gitsinler. Halkımız soğana, patatese verecek paramız yok diyor onlar 'HDP’li milletvekilleri teröristtir' diyor. Ama, artık bunlara halkımızın karnı tok. Gerçekleri  görüyor. 17 yıldır aynı yalanla bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. 31 Mart’ta halkımız sandıklarda  öyle bir ders verecek ki bu dersten utanacaklar" diyerek konuşmasını tamamladı. 

Miting müzik dinletisi ile sona erdi.

y2-264.jpg

y3-170.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.