Van'da 4 gazeteci tutuklandı

Van'da 4 gazeteci tutuklandı

Van'da gözaltına alınan gazetecilerden 4'ü tutuklandı.

Van'da 6 Ekim’de gözaltına alınan gazeteciler Şehriban Abi, Nazan Sala, Adnan Bilen, Cemil Uğur ile Yeni Yaşam gazetesi dağıtımcısı Fehim Çetiner ve eski gazete dağıtımcısı Şükran Erdem emniyet ifadelerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından "örgüt üyesi olma" suçlaması ile tutuklanmaya sevk edilen gazetecilerin, haber kaynakları ile yaptığı görüşmeler suç sayıldı. Dosyada hâlâ gizlilik kararı bulunuyor.

Duruşmanın görüleceği sulh ceza hakimliğinin bulunduğu kat kapatıldı. Duruşmayı takip etmek isteyen gazeteciler sulh ceza hakimliğinin bulunduğu kata çıkarken polis tarafından engellendi. Duruşmaya avukatlar dışında kimse alınmadı.

Mahkeme Adnan Bilen, Cemil Uğur, Nazan Sala ve Şehriban Abi'nin tutuklanmasına karar verdi. Gazete dağıtıcıları Şükran Erdem ve Fehim Çetiner serbest bırakıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum