Van ve Mardin'de 11'inci gün eylemi

Van ve Mardin'de 11'inci gün eylemi

Mardin ve Van'da kayyım protestoları devam ediyor. Mardin'deki eyleme katılan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, “Usulsüz para aktarımı arıyorsanız AKP merkezine baksınlar" dedi.

Büyükşehir belediyelerine kayyım atanan Mardin ve Van’da protesto eylemleri 11’inci gününde de devam etti.

HDP milletvekilleri, yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Karayolları Parkı’nda bir araya geldi. İki saate yakın oturma eylemini sürdüren HDP’liler, sık sık sloganlar atıp, türküler söylerken, alana girişlerine izin verilmeyen vatandaşlar alkışlarla, araçlarıyla geçenler ise korna çalarak eyleme destek verdi.

Oturma eyleminin ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kayyım atamalarına usulsüz para aktarımı gerekçe gösterildiğini söyledi.

Şık, “Usulsüz para aktarımı arıyorsanız, din şarlatanı cemaat ve tarikatların etkili olduğu kurumlara baksınlar, AKP merkezine, ülkeyi talan eden sermaye gruplarına baksınlar, oraya nasıl paralar aktarılmış” dedi.

Açıklamanın ardından grup, polis çemberinde sloganlarla HDP Mardin il binasına yürüdü.

Van’daki eylemde ise milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar HDP İpekyolu ilçe binası önünde toplandı. HDP Milletvekili Habip Eksik de “HDP halktır asla da boyun eğmeyecektir, sonuna kadar direnecektir, iradesine sahip çıkacaktır ve bu zulmü de asla kabul etmeyecektir” dedi. (Kaynak: MA)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.