Van Valisine göre 4 yıllık yasağın nedeni 'olası eylemler'

Van Valisine göre 4 yıllık yasağın nedeni 'olası eylemler'

Van Valiliği, 4 yıldır her 15 günde bir eylem ve etkinlik yasağını uzatıyor. Van Valisi M. Emin Bilmez, yasakların nedeni için, "Örgütün sözüm ona serhildan hareketinin başlatılmaya çalışılmasıdır" dedi.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da meydana gelen darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016’da ilan edilen Olağan Üstü Hal (OHAL) uygulaması 20 Haziran 2018’de sonlandırıldı. Ancak bölge illerinde OHAL yasakları sürüyor.

Van Valiliği 15 günde bir uzattığı ‘eylem ve etkinlik’ yasağıyla kentte 4 yıldır siyasi parti faaliyetleri, basın açıklamaları, kitap-müzik festivallerinin düzenlenmesine izin vermiyor. Daha önce katıldığı bir toplantıda, söz konusu uygulama için ‘Bizi aşan bir durum’ ifadesini kullanan Van Valisi M.Emin Bilmez, şimdi de eylem ve etkinlik yasağının sebebinin ‘örgütün olası kışkırtma eylemleri’ olduğunu söyledi.

Açıklamasında eylem ve etkinlik yasağına Fırat Haber Ajansının (ANF) haberlerini gerekçe gösteren Vali Bilmez, Van’da bir yerel gazeteye yaptığı açıklamalarda şunu söyledi: “Bunun temel nedeni terör örgütünün bölgemizde bir kalkışmanın alt yapısını hazırlamaya çalışması. Bunu ANF’nin haberlerini izlerseniz görürsünüz. Sözüm ona serhildan hareketinin başlatılmaya çalışılmasıdır. Bir dönem camı kırılmayan esnaf kalmadı. Bugün insanlar sokakta gece 12.00’ye kadar gezebiliyorsa bundan dolayıdır. Yani örgütün burada bir kışkırtma bir eylemi olmasa bizim burada (yasak) ihtiyaç olmaz. Onun için bizim ana sıkıntımız bu örgütün Van’da bir hareket başlatma çabası. Ama devletimiz buna asla müsaade etmez, bu da Van halkının huzuru için devam edecek. Yoksa bizim bütün amacımız Van halkının hareket özgürlüğünü arttırmak.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.