Van İpekyolu’nda parklar tahrip edildi

Van İpekyolu’nda parklar tahrip edildi

İpekyolu Belediyesi tarafından açılan parklara yönelik saldırılar sürüyor.

İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan, halkın dinlendiği ve çocukların oyun oynadığı alanlar olan parklara yönelik saldırılar sürüyor. Saldırılar sistematik bir biçimde devam ederken, parklara saldıran kişi ya da kişilerin özellikle parkta bulunan ağaçlara saldırması ise dikkat çekiyor.

Van’da kent merkezinde bulunan Sanat Parkı’na yönelik saldırıların ardından, geçen hafta da Cevdet Paşa Mahallesi’nde buluna Dere Yanı Parkı’na gerçekleşen saldırıda çocukların oyun grupları yerlerinden sökülerek tahrip edildi. Parklara yönelik saldırılar Kurban Bayramı’nda da devam etti. Son olarak Erçek’te bulunan Sahil Bandı Parkı’na saldıran kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, parkta bulunan ağaçları ve parkta bulunan dinlenme salonunun camlarını kırarak tahrip ettiği görüldü.

Çocukların eğlencesi de saldırıdan nasibini aldı

Parklara yönelik saldırıların yanı sıra, saldırganların yer altı çöp konteynerlerini de ateşe vererek kullanılamaz hale getirdikleri belirtildi.

KAMERALARLA TEDBİR ALINACAK

Konuya ilişkin bilgi veren İpekyolu Belediye Eş Başkanı Şehsade Kurt, halka yaptıkları hizmetlerin sekteye uğratılmak istendiğini kaydetti. Saldırıları gerçekleştiren zihniyetin, kayyım zihniyetini sürdürmeye çalıştığını vurgulayan Kurt, “Tüm saldırı ve engellemelere rağmen halka hizmeti daha da verimli bir şekilde ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şehsade Kurt, Duvar’ın “Parkları tahrip eden kişilerin bulunması için Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı mı?” sorusunu, “Biz eşbaşkanlar olarak konuyu polisiye tedbirlerle çözmekten ziyade toplumsal duyarlılık içerisinde çözmeyi hedefliyoruz” şeklinde cevapları.

Kurt, şunları söyledi: “Bunun için sosyal medyadan kampanyalar düzenledik. Parklarımızda kültürel etkinlikler ve atölyeler düzenledik. Bununla birlikte saldırılar son günlerde sistematik bir hal almaya başladı. Bunların gelişigüzel yönelimler olmadığını düşünüyoruz. Öte yandan gerekli tedbirleri de alıyoruz. Tüm parklarımıza kamera yerleştireceğiz. Kameraların alım süreci tamamlandı. Çalışmayı başlattık.”

(DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.