Van Gölü’nde 5 Ton Çöp Toplandı

Van Gölü’nde 5 Ton Çöp Toplandı

Van Büyükşehir Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, temizlik kampanyası çerçevesinde İskele sahilinde yaptığı temizlik çalışması kapsamında 5 ton çöp topladı.

Van Büyükşehir Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, havaların ısınması ile birlikte kent genelinde her yıl düzenlediği temizlik kampanyasına bu yılda başladı. İlk kampanyayı ilçe belediyelerin ortak koordinasyonu doğrultusunda Akköprü Deresi’nde başlatan ve derenin temizliğini bitiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kampanyanın ikinci etabında ise Van Gölü’nde temizlik kampanyası başlattı.

Temizlik kampanyası çerçevesinde İskele sahilinde Özen Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte temizlik yapan ekipler, göl ve etrafından yaklaşık 5 ton çöp topladı. 50 kişilik temizlik ekibi ile birlikte öğrencilerin desteği ile temizlik yapan görevliler, göl ve etrafındaki çöpleri toplayarak kamyonlara doldurdu. Temizlik kampanyası doğrultusunda her gün belirlenen okulların desteği ile çöpler toplanarak Van Gölü’nde oluşan kirliliğin önüne geçilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.