Van esnafı "Shopping Fest"e hazırlanıyor

Van esnafı "Shopping Fest"e hazırlanıyor

Kent ekonomisini canlandırmak ve Newroz döneminde kente gelen İranlı turistleri ağırlamak amacıyla her yıl 15-29 Mart tarihlerinde düzenlenen alışveriş festivali için hazırlıklar devam ediyor.

Ülkelerindeki 13 günlük Newroz tatilinde Van'a gelen İranlı turistlerin ilgi gösterdiği Van Alışveriş Festivali hazırlıkları kapsamında iş yeri sahipleri bilgilendirildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ESOB) başkan ve yönetim kurulu üyeleri, esnafı ziyaret ederek, festival için İran'dan gelen turistlerin kentten memnun ayrılmaları konusunda duyarlı olmalarını istedi.

İş yerlerine "indirim noktası" stickerleri asan esnaf, festival kapsamında ürünlerine yapacakları indirimle ilgili kampanyaların tanıtımına başladı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Türkiye'nin en büyük alışveriş festivaline hazırlandıklarını belirtti.

20220310-2-52547524-74517866-web.jpg

İranlı turistleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini ifade eden Takva, "2015 yılında başlattığımız festivalin bu yıl 6'ncısını gerçekleştiriyoruz. Bu ayın 15'inde kent dinamiklerinin katılımıyla yapılacak kortej yürüyüşüyle süreç başlayacak. 20 gün boyunca farklı etkinliklerle bu süreci ilimize, bölgemize ve ülkemize değer katacak anlayışla zirveye taşıyacağız. Bu maya tutmuştur, dolayısıyla 2015 yılından bu yana sürdürdüğümüz çalışma bugün bütün çevreler tarafından sahiplenilmiş durumda." diye konuştu.

ESOB Başkanı İsa Berge de festivalin tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca desteklendiğini vurgulayarak, "Her yıl Newroz döneminde düzenlenen bu etkinliğin kente ciddi anlamda getirisinin olduğunu görüyoruz. Van'ı turizm kentiyle bütünleştiren bir kavram haline geldi." dedi.

Esnaf ziyaretine, Van TSO Başkan Yardımcıları Fevzi Çeliktaş ve Şefik Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Değer ve Burak Gültepe ile Van ESOB Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Akalın ve Çetin Karaduman katıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum