Van depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: Endişe yok

Van depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: Endişe yok

Van'daki 5.0 büyüklüğünde depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, "Büyük deprem gelmez, endişe yok" değerlendirmesinde bulundu.

Van'da dün akşam saatlerinde merkez üssü Tuşba ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Naci Görür’den açıklama geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan ve daha büyük bir deprem beklemediğini belirten Prof. Dr. Görür, "Büyük deprem gelmez, endişe yok" dedi. 

Prof. Dr. Görür, şu ifadeleri kullandı: 

"Van’ın Hasan Timur ve Van Fay zonları arasında depremler oluyor. Bunlar daha çok Van fay zonunda. 1/2 saat önce Muradiye-Kuşcu’da 5,3 deprem oldu. Önce de 4,2 olmuştu. Ayrıca, Sürüyolu’nda da 4.5’luk deprem görülmüştü. Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok.

Arkadaşlar, birçok takipcim yöredeki çeşitli fayları belirterek soruyorlar. Benim büyük deprem (7,0 gibi) beklenmez demem Van Fay zonu için geçerlidir, çünkü burada 2011’de 7,2 büyüklüğünde deprem olmuştu, sevgiyle." 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.