Van Demokrasi Platformu: Açlık grevlerine ciddiyetle yaklaşın!

Van Demokrasi Platformu: Açlık grevlerine ciddiyetle yaklaşın!

Açlık grevlerine ilişkin açıklama yapan Van Demokrasi Platformu, "Demokrasi ve insan haklarından yana olan herkesin bu duruma ciddiyetle yaklaşmalarını istiyor, ölüme 'hayır' yaşama 'evet' demelerini bekliyoruz” çağrısı yaptı.

İHD binasında yapılan açıklamayı İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Kasım Kalkan okudu. Kalkan konuşmasına Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yaşamına son veren Zülküf Gezen'i anarak başladı. 

'TUTUKLULARIN SAĞLIK DURUMU GİDEREK AĞIRLAŞIYOR'

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in açlık grevi eyleminin 131’inci gününe girdiğini ve hayati tehlikesinin kritik aşamaya geldiğini söyleyen Kalkan, 1 Mart itibariyle Türkiye cezaevlerinde binlerce tutuklu ve hükümlünün de süresiz-dönüşümsüz açlık grevine girdiğini hatırlattı. Van’da bulunan T, F ve Yüksek Güvenlikli cezaevlerinde 300’ü aşkın kişinin süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine devam ettiğini söyleyen Kalkan, Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde 93 gündür açlık grevinde olan Şahin Öncü, Cihan Tamur, Bahtiyar Kemal Hasan, Aziz Sökemen ve Barış Kahraman’ın sağlık durumlarının gün geçtikçe ağırlaştığını ifade etti.

'KAYGILIYIZ, TEDİRGİNİZ, ENDİŞELİYİZ'

Adalet Bakanlığı’nın devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinde üstüne düşen görevi yerine getirmediğini söyleyen Kalkan, “Türkiye toplumu da büyük bir sessizliğe gömülmüş durumdadır. Bu konuda herkesi vicdanlı davranmaya davet ediyoruz. Bizler ve açlık grevine giren mahpusların aileleri bu durumdan kaygılıyız, tedirginiz, endişeliyiz. Oluşabilecek bir olumsuzluğun asla geri dönüşümü olmayacaktır. Bu konuda herkese çağrıda bulunuyoruz, vicdan sahibi herkesin, oluşabilecek ölümlere sessiz kalmamasını istiyoruz. Başta hükümet, Adalet Bakanlığı, tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, demokrasi ve insan haklarından yana olan herkesin ciddiyetle bu duruma yaklaşmalarını istiyor, ölüme 'Hayır' yaşama 'Evet' demelerini bekliyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.