Vali Yardımcısı Karaman’dan Engelliler Koordinasyon Merkezine ziyaret

Vali Yardımcısı Karaman’dan Engelliler Koordinasyon Merkezine ziyaret

Hakkari Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, Engelliler Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.

Hakkâri Valiliği, Beşiktaş Belediye Başkanlığı, Hakkâri Belediye Başkanlığı ve Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanlığının 2014 yılından beri ortak yürüttüğü ve temmuz ayında temeli atılan Engelliler Koordinasyon Merkezi faaliyetlerine hafta başı itibariyle başlandı.

Koordinasyon merkezinin ilk ziyaretçisi olan Hakkâri Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cahit Moolaosmanoğlu ile Sümbül Engelliler Spor Kulübünün idarecileri tarafından karşıladı. Koordinasyon merkezinde incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Karaman, Başkan Keskin'den faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Başkan Keskin, koordinasyon merkezinin henüz tefrişat işlerinin tamamlanmadığını, ancak önümüzdeki hafta itibariyle dış giyim kursu, bilgisayar kursu ve SODES kapsamında ebru hat sanatına yönelik eğitimlerin başlatılacağını söyledi. Keskin, "Hakkâri İş-Kurumu İl Müdürlüğüne "Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Onarım" kursu projesini de sunduk. Böylelikle dört ayrı alanda tam kapasite ile engellilerin mesleki alanda iş bulmalarını kolaylaştıracak eğitimlere hızlıca başlayacağız. Bu alanlarda kurslara katılmak isteyen engellilerin merkeze başvurularını almaya başladık" dedi.

Başkan Keskin, haftanın 6 günü açık tutmayı hedefledikleri merkezin asıl amacının dezavantajlı engellilerin bu merkezde sosyal etkileşim ve entegrasyonun sağlanması olduğunu da söyledi. Keskin, "Her engel grubundan engelli vatandaşın bu merkezden faydalanmasını temenni ettik. Koordinasyon merkezinin hazırlıkları tamamlandıktan sonra resmi açılışın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda gerçekleştireceğimizi planlıyoruz. Merkezin bu aşamaya kadar gelmesini sağlayan başta Valimiz Cüneyit Orhan Toprak'a, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a, temelden çatıya binanın her aşamasını yakından takip eden Hakkâri Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'e minnettarız. Ayrıca Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman'ın ziyaretlerinden son derece memnun olduk. Bu tür anlamlı ziyaretlerin engellilerimizin moral ve motivasyonu açısında önemli olduğunu bundan dolayı Vali Yardımcısı Karaman'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Koordinasyon merkezinde bulunan engelli vatandaşlarla bir süre sohbet eden ve yakın ilgi gösteren Vali Yardımcısı Karaman, koordinasyon merkezinin faaliyetlerinin engelli vatandaşlara ciddi katkılar sağlayacağını, hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Vali Yardımcısı Karaman, daha sonra merkezin bahçesinde engelli vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Yardımcısı Karaman’dan Engelliler Koordinasyon Merkezine ziyaret

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.