Vali Şahin: İstanbul'da ekmek 1.25 lira

Vali Şahin: İstanbul'da ekmek 1.25 lira

İstanbul Valisi Vasip Şahin, ekmek fiyatlarına ilşikin açıklama yaptı. Şahin, "İstanbul'da 2016'dan bu yana değişen bir fiyat yok. 200 gram ekmek 1 lira, 250 gram 1,25 liraya tüketiciye ulaştırılacak" dedi.

İstanbul’da ekmek fiyatlarıyla ilgili toplantının ardından açıklama yapan Vali Vasip Şahin “Hem büyükşehir hem ilçe belediyesi zabıtalarınca denetlemeler yapılacak. Fahiş fiyat uygulayanlarla ilgili yasal düzenlemeler uygulanacak” dedi.

Şahin, “200 gram ekmek 1 lira, 250 gram 1,25 liraya tüketiciye ulaştırılacak. İstanbul’da 2016’dan bu yana değişen bir fiyat yok” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, Halk Ekmek olarak 250 gram ekmeği 75 kuruştan satacaklarını duyurdu.

Vali Şahin, ekmek fiyatlarında bir değişiklik olmadığını söylemesine rağmen İstanbul’da büyük market zincirler ile birçok ilçede fırınlar ekmeği 1.40 lira ile 1.5 liradan satıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.