Vali İmamoğlu'nu suçladı, CHP'den yanıt geldi

Vali İmamoğlu'nu suçladı, CHP'den yanıt geldi

Ordu Valisi Seddar Yavuz, CHP milletvekillerinin refakat ettiği Ekrem İmamoğlu'nun VIP girişinden geri çevrilmesini ve üzerinin dedektörle aranmasını savundu. Yavuz, İmamoğlu hakkında yasal işlem de başlatacaklarını duyurdu.

Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz mitinglerinin ardından İstanbul’a dönmek üzere geldiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda, valilik talimatıyla görevlilerin engellemeleriyle karşılaştı. Ailesiyle birlikte CHP milletvekillerinin heyetinde yer alan İmamoğlu, VIP girişine geldiğinde, içeri alınmadı. Bu sırada kısa süreli tartışma yaşanırken, İmamoğlu, Ordu Valisi Seddar Yavuz’un talimatıyla geçişlerine izin verilmediğini ifade etti. Valinin, CHP il başkanını arayarak, mitingin erken bitirilmesini de istediğini, aksi halde müdahale edileceğini söylediğini aktaran İmamoğlu, “Yanımda milletvekili olduğu halde VIP girişini kullanmama, izin verilmedi. Vali devlet adamı değilmiş, Ordu’da sadece koltuğu işgal eden biriymiş” dedi.

VALİLİK: VIP’TEN GEÇME TEŞEBBÜSÜNDE BULUNDU

Konunun medyaya yansımasının ardından yazılı açıklama yapan Vali Yavuz, uygulamayı savundu, İmamoğlu hakkında suçlamalarda bulundu.

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Çarşamba günü saat 20.00 sıralarında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun özel uçakla Ordu-Giresun Havalimanından İstanbul’a seyahat edeceği bilgisi üzerine güvenlik açısından gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Aynı gün saat 22.20 sıralarında konvoy eşliğinde havalimanının VİP otoparkına giriş yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ekrem İmamoğlu ve kafiledekiler araçlarından inerek, VIP giriş kapısından terminal binasına giriş yapmak istemişlerdir. Bu teşebbüs üzerine, Havalimanı Mülki İdare Amirliği’ne bildirilen 14 kişilik Uçak Yolcu Manifestosu’nda (Ekrem İmamoğlu, Neslihan İmamoğlu, Hasan İmamoğlu, Hava İmamoğlu, Murat Ongun, Fatih Keleş, Veysel Taşdemir, Zilan Karakurt, Onur Günal, Gülşah İnce, Çağlar Güner, İrem Şahin Seles, Sedat Sarp) VIP salonunu kullanma hakkına sahip kişi olmadığı, kendilerine ifade edilmiştir.

VIP salonunu kullanma konusunda ısrarcı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’a, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gencer Bayram tarafından Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programında yer alan ‘VIP Salonlarından sadece Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünce bildirilen listede belirtilen makam sahipleri yararlanır’ hükmü hatırlatılarak, kendilerine Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin rical listesinde bulunmadıklarından VIP salonuna alınamayacağı belirtilmiştir.

”BU VALİ TAM BİR İT’ DEDİ’

Bu izahat ve ikazlara aldırmayan Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler, VIP salonu kapısında görev alan polis memurlarına mukavemet etmek ve onları itmek suretiyle VIP salonunu işgal etmişlerdir. Bu esnada aprona çıkış kapısı önünde gerekli önlemler alınmış olup, grubun aprona çıkmasına izin verilmemiştir. Aprona çıkmasına izin verilmeyen grup, tekrar VIP otoparka yöneldiği esnada, VIP salonu içerisindeyken Ekrem İmamoğlu kendisine refakat eden polislere hitaben ‘Bu vali tam bir it’ ifadesini kullanmıştır.

‘ÜZERİNİ DEDEKTÖRLE ARATMAK İSTEMEDİ’

Grup, daha sonra iç hatlar gidiş terminaline yönelmiş ve bu noktaya geldiklerinde, gruba sivil havacılık prosedürü gereği dokunulmazlığı bulunan milletvekili hariç diğer şahısların kapı dedektörlerinden aranmak suretiyle geçmeleri gerektiği hatırlatıldığında, şahıslar bu ikazlara da aldırmayarak, hepsi birden aranmadan geçmek istemişlerdir. Bu esnada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, polis memurlarına hitaben ‘Tayyip’in uşakları bunlar. Haysiyetsizler, şerefsizler’ diyerek, hakarette bulunmuştur.

Ordu-Giresun Havalimanında yaşanan olayla ilgili gerekli kamere kayıtları mevcut olup, hakaret içerikli ifadelerle ilgili yasal işlemler Valiliğimizce başlatılacaktır.”

CHP’Lİ TORUN: MİSAFİRİM OLARAK KULLANABİLİR

Ordu Valiliği’nin açıklamasına yanıt, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan geldi. Valiyi partizanlık yapmakla eleştiren Torun, şu açıklamada bulundu:

“Vali, İmamoğlu’nun VIP salonuna girişini engelledi. İmamoğlu’nun hakkı olmadığını söylüyor. Oysa İmamoğlu’na ben refakat ediyorum. Başka milletvekillerimiz de var. İmamoğlu benim misafirim olarak VIP’ten yolculuk yapabilir. Kaldı ki başka milletvekilleri de aramızda. Bizim heyetimize dâhil herkesin VIP’e girme hakkı vardır. Vali, AK Parti il başkanı gibi gelen talimatları uyguluyor. Partizanlık yapıyor. VIP’ten kimin geçip geçemeyeceğiyle bile ilgileniyor.

VIP’ten geçişlerde İmamoğlu’na yönelik uygulama, AKP ilçe başkanına bile uygulanmıyor. Ordu Valisi her şeyden önemlisi misafire saygısızlık yapmıştır. Bizde evine gelen birini kapıya kadar uğurlamak, kapılardan geçirmek adeti vardır. Kaldı ki İmamoğlu ile özel uçakta ben de olacaktım. İmamoğlu benim misafirim, bana refakat eden bir özel uçak yolcusu idi. Yanında annesi ve babası var. Vali misafirlerimize büyük saygısızlık etmiştir.

‘TEK BAŞINA ALACAĞI BİR KARAR DEĞİL’

Valinin tek başına İmamoğlu’nu VIP’e aldırmamak gibi bir kararı olamaz. Vali kendisine verilen talimatı uygulamıştır. İmamoğlu’nun Ordu, Giresun ve Trabzon bayramlaşmaları birilerini fena halde rahatsız etti. İmamoğlu’na her türlü zorluk çıkarmak gerekiyordu ve ellerinden gelen her şeyi denediler. Ordu’da VIP’e alınmamak da buna dâhildir. İstedikleri kadar VIP’e almasınlar, İmamoğlu tüm Türkiye’nin kalbine girmiştir. İmamoğlu’na bütün kapılar açıktır. Şehrimizi temsil eden valinin  öncelikle bunu bilmesi sonra da devlet adamlığının ne olduğunu hatırlaması gerekiyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.