Vali Akbıyık'tan Ekinci ailesine ziyaret: Tabi biraz da coğrafi kader

Vali Akbıyık'tan Ekinci ailesine ziyaret: Tabi biraz da coğrafi kader

Hakkari Valisi, sınırda askerler tarafından açılan ateş sonucu ölen 14 yaşındaki Vedat Ekinci’nin ailesine taziyeye gitti.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, kentin Irak sınırındaki Derecik ilçesinde, kaçakçılık yapmaya çalışanlara açıldığı savunulan uyarı ateşinde ‘seken kurşunun isabet etmesiyle’ hayatını kaybeden Vedat Ekinci'nin (14) ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Akbıyık, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Vedat Ekinci'nin taziyesine katıldı.

Akbıyık, burada yaptığı konuşmada, ailenin acılarını paylaştıklarını söyledi.

Akbıyık, "Hepinize başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet etsin. Başınız sağ olsun. Tabi birazda kader bu, coğrafi kader. Yani bu coğrafyada işte yaşayınca maalesef böyle üzücü olaylar da olabiliyor. Tabi öncelikle hepimiz kanunlara, kurallara uyacağız. Mutlaka devlet sizlerle her zaman beraber. Siz devletine ve milletine sadık Gerdi aşireti mensupları ve Derecik halkının devletimizde, valiliğimizde ve kamu kurum ve kuruluşlarımızda özel bir yeri var. Bu birlik ve beraberlik bundan sonra da devam edecek. İnşallah bu tür üzücü olaylar olmaz." dedi.

Derecik ilçesindeki sınır kapısının bir an önce açılması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Akbıyık, sözlerini şöyle devam etti:

"Geçenlerde Ticaret Bakanımız ve TOBB Başkanımız da geldi. Kapının açılması durumunu onlara da aktardık. Bir takım yasal ve idari hazırlıklar var, bunlar biter bitmez inşallah açılacak. Buradaki kurumlarımız mutlaka sizlere gereken kolaylıkları gösterecekler. Sayın İçişleri Bakanımız da özellikle selamlarını gönderdi, başsağlığı dileklerini iletiyorum. Sanırım sabah sizleri de aradı. Allah rahmet etsin. Tekrardan başsağlığı diliyoruz. Bu tür üzücü olaylar inşallah bir daha olmaz."

c7fe637a-3f08-4290-ada7-f6c671fc35c7.jpeg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum