Vaka sayıları 7 bine dayandı, İsrail 'el frenini' çekti

Vaka sayıları 7 bine dayandı, İsrail 'el frenini' çekti

Günlük korona virüsü vakalarının 7 bin sınırına dayandığı İsrail'de, geçtiğimiz hafta alınan yeni tedbirlerin kapsamı genişletiliyor.

İsrail’de yeni tedbirlere rağmen korona virüsü vakalarındaki artış sürüyor. Önlemlerin geçtiğimiz hafta sıkılaştırılmasına rağmen 9 milyon nüfuslu ülkede günlük vaka sayısının 7 bine dayanması üzerine, kabine bu sabah tedbirleri genişletti. Ulaşımın ve sinagogların da kapatılacağı belirtilirken, Başbakan Benyamin Netanyahu’yu haftalardır protesto eden yolsuzluk karşıtı eylemcilere de kısıtlama geldi.

İsrail basının aktardığına göre, yeni tedbirler kapsamında toplu ulaşım neredeyse tamamen kapatılacak; çok daha az işyerinin ofisten çalışmasına izin verilecek; sinagoglar gelecek haftaki Yom Kippur bayramı dışında kapatılacak; bayram kutlamalarına sınırlı sayıda kişi alınacak; ülkenin dış dünyayla bağlantısını sağlayan Ben-Gurion Havalimanı’ndan uçak kalkmayacak. İsraillilerin evlerinden 1 kilometre uzağa gitmelerine izin verilmeyecek ve protestolar 20 kişilik gruplarla sınırlandırılacak. Okullar kapalı kalacak.

NETANYAHU: UZMANLAR UÇURUM UYARISI YAPTI

Yaz sonunda ikinci dalganın etkisine giren İsrail, mart ayındaki ilk dalgadan sonra sokağa çıkma kısıtlamalarını geri getiren ilk ülke olmuştu. Geçen haftaki bu adımın vaka sayılarında istenen düşüşü getirmemesi nedeniyle tedbirler bu sabah iyice sıkılaştırılırken, Sağlık Bakanı Yardımcısı Yoav Kisch “El frenini çekme kararı aldık” dedi. Netanyahu da kabine toplantısında, “Son iki günde uzmanlar, acil ve zorlu adımlar atmazsak uçurumun kenarına gideceğimizi söyledi” ifadelerini kullandı. Yeni önlemlerin, parlamento onayı sonrası yarın yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.