Uzman doktor olmadığı için anne ve bebeği öldü

Uzman doktor olmadığı için anne ve bebeği öldü

Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 8 aylık hamile Feyruz Polat, kadın doğum uzmanı olmadığı için hayatını kaybetti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 çocuk annesi 8 aylık hamile 31 yaşındaki Feyruz Polat kaldırıldığı hastanede doktor olmadığı için hayatını kaybetti.

Cizre’nin Cudi mahallesinde eşi tarafından hastaneye kaldırılan Polat’ın eşi Hüsnü Polat, hastanedeki doktorun kendisine, ‘Burada uzman kadın doktoru yok, eşini Şırnak merkeze götür’ dediğini söyledi. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Polat, “Geride 3 çocuğum kaldı. Eşimin ağzından çıkan köpükleri bile tek başıma temizledim” diyor.

‘AMBULANS SIKINTIMIZ VAR…’

Eşini Cudi mahallesinden Cizre Devlet Hastanesi’ne ambulans ile götürdüğünü belirten Polat, kendisini hastanede karşılayan doktorun, ‘Burada uzman kadın doğum doktoru yok. Sen eşini Şırnak merkeze götür’ dediğini söyledi. Polat, şunları anlattı:

“Saat sabah 04.00 surlarından eşim beni uyandırarak nefes darlığı çektiğini söyledi. Bunun üzerine ben de ambulansı aradım. Eşimi Cizre Devlet Hastanesi aciline götürdük. Bizi burada 1 doktor karşıladı. Bizi karşılayan doktor bana, ‘Burada uzman kadın doğum doktoru yok’ dedi. Eşimin çığlıkları hastane koridorlarında yankılanıyordu. Daha sonra doktor, eşimi Şırnak merkeze götürmemi istedi. Ben de ambulans tayin etmelerini istedim. Bu isteğime karşılık olarak doktor, ‘Bizim ambulans sıkıntımız var’ dedi. Daha sonra kendisi Şırnak merkezdeki ve Silopi’deki kadın doğum doktorlarını arayacağını ve telefonla bilgi alacağını söyledi.”

‘NÖBET SAATİ BİTTİ DOKTOR GİTTİ…’

“Daha aradan zaman geçmeden bu doktorun nöbet saati bitti. Bunun yerine Yusuf doktor adında başka biri geldi” diyen Polat, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

“Görevi devralan alan doktor, eşimden tahlil alacaklarını söyledi. Eşim nefes darlığı yaşadığı için oksijen vereceklerini söyledi. Ben de eşimi oksijen odasına götürmek için sedye getirdim. Ama tahlil almak için gittiğimizde eşim fenalaştı. Aradan birkaç dakika geçmeden eşimin nefes almadığımı fark ettim. Kendi ellerimle ağzını açtım. Eşimin ağzından çıkan köpüğü temizledim. Bunları ben tek başıma yaptım. Eşim hayatını kaybettikten sonra anne karnındaki çocuğumun yaşadığını söylediler. Ameliyata almak istediler. Ama daha sonra çocuğumu da eşimi de kaybettim. Geride 3 çocuğum kaldı. Biri 5 yaşında engelli ve şu an yatakta yatıyor.. Diğer çocuğum 1 buçuk yaşında. 3’ncü çocuğumsa şu an 2’nci sınıfa gidiyor.”

‘RESMİ TATİL HASTANEDE KİMSE YOK’

Konuyla ilgili görüştüğümüz Cizre Devlet Hastanesi’ndeki yetkili resmi tatil olduğu için hastanede görüşebileceğimiz bir yetkilinin olmadığını söyleyerek Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteriliği’nden gerekli bilgiyi alabileceğimizi söyledi. Fakat birçok kez aramamıza rağmen Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yanıt alamadık. (Duvar)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.