Urfa ve Mardin'de biri bebek, dört kişi öldü

Urfa ve Mardin'de biri bebek, dört kişi öldü

Urfa'nın Akçakale, Ceylanpınar ve Birecik ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesine çok sayıda roket ve havan mermileri düştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyindeki harekatına karşı SDG’nin bulunduğu noktalardan Şanlıurfa’nın Akçakale, Ceylanpınar ve Birecik ilçeleri ile Mardin’in Nusaybin ilçesine roket ve havan mermileri atıldı.

Urfa Valiliği, biri bebek iki ölü, 46 yaralı olduğunu açıkladı. Mardin Valiliği de iki kişinin öldüğünü duyurdu.

Suriye tarafından Türkiye’ye 170’den fazla havan ve roket mermisi atıldığı kaydedildi. Akçakale’deki bazı vatandaşlar can güvenliği nedeni ile ilçeyi terk ederek Şanlıurfa’daki yakınlarının yanına gidiyor.

Akçakale’ye düşen havan mermileri nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı. Fotoğraf: AA

Yaralılar, ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Havanlı saldırının hemen ardından, Akçakale’nin karşısındaki hedeflere obüs atıldı. İHA’ların görüntü almasını engellemek için lastik yakıldığı görüldü.

Urfa Valiliği’nin açıklamasında şöyle denildi: “09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin ilimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır.”

Mardin’in Nusaybin ilçesinde de bir siteye havan topu isabet etti. Mardin Valiliği’nin açıklamasında, “Nusaybin ilçemizde Suriye sınırından atılan havan topları sonucunda iki sivil şehidimiz, 24 yaralımız bulunmaktadır” denildi.

NUSAYBİN BELEDİYESİ KRİZ MASASI KURDU

Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut, edindikleri ilk bilgilere göre Fatih Mahallesindeki TOKİ evlerine roket ya da havan topunun isabet ettiğini, iki kadın ile bir kız çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi. Kut, kesin sayı vermemekle birlikte patlamada yaralıların da olduğunu belirtti.

Belediye olarak kriz masası kurduklarını söyleyen Kut, ilçedeki durumu şöyle anlattı:

“Dünden bu yana zaman zaman yoğunlaşıyor çatışmalar. Kamışlo’ya yakın mahallelerde oturan bazı yurttaşlar iç kesimlerde oturan yakınlarının yanına taşınmak zorunda kaldı. Çarşının üçte ikisi kapalı durumda. Nusaybin halkı 2016’da çok acılar çekti. Fatih Mahallesi’ndeki TOKİ evleri, 2016’da yıkılan evlerin yerine yapılmıştı. Acıların üzerine acı eklendi.”

Ferhat Kut, karşılıklı çatışmanın aralıklarla da olsa devam ettiğini söyledi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sınıra yakın bölgelerde belediye hoparlörlerinden vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılar yapılıyor. Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerindeki tüm okullarda dün ve bugün okullar tatil edilmişti. Birecik’te de sınıra yakın bölgelerdeki okullarda perşembe ve cuma günü eğitime ara verildi. Mardin’de ise Nusaybin ilçesindeki tüm okullarda, Kızıltepe ilçesinde de sınıra yakın Şenyurt ve Akdoğan mahallelerinde bulunan okullarda eğitime iki gün ara verildiği açıklandı.

Zeytin Dalı Harekatı sırasında Hatay ve Kilis’e atılan roket ve havan mermileri yedi kişinin ölümüne, 113 kişinin yaralanmasına yol açmıştı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.