Üniversiteye giriş için YKS yapılıyor

Üniversiteye giriş için YKS yapılıyor

Üniversite adayları bugün ve yarın yapılan YKS sınavlarına girecek. 2.5 milyon öğrencinin girdiği sınavın sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak.

Üniversiteye giriş için düzenlenen ve yaklaşık  2.5 milyon kişinin gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YSK) bugün ve yarın yapılacak. Sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşacak. Sınav saat 10.15’te başlayacak. Öğrencilere toplam 135 dakika süre verilecek.

YKS 2. Oturum AYT 16 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 10.15’te başlayacak. Öğrencilere toplam 180 dakika süre verilecek. YKS 3. Oturum YDT 16 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 15.45’te başlayacak. Öğrencilere 120 dakika süre verilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan kılavuzu göre, ön lisans programlarını tercih edebilmek veya özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için TYT’den en az 150 puan almak gerekiyor. Engelli öğrenciler ise 100 ve üzeri puan aldıklarında özel yetenek gerektiren lisans programlarına başvuru hakkını elde edebilecek. Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için de ilgili puan türünde en az 180 puan alma kıstası bulunuyor. Takvime göre, YKS sonuçları, 18 Temmuz 2019’da açıklanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.