Üniversiteli mahsur kaldı

Üniversiteli mahsur kaldı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Hakkari’ye gelen ve buzulları görmek için bugün Cilo’lara tırmanan 15 kişilik öğrenci grubu tatsız bir olay yaşadı.

Edinilen bilgilere göre, 3 gündür Hakkari'de bulunan 15 kişilik İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, bugün Cilo-Sat dağlarında bulunan buzulları görmek için Mehmet Yazıcı denetiminde sabah erken saatlerde yola çıktı. Buzullarda zeminin nemli olması nedeniyle bir öğrenci kayarak kayalıklara sıkıştı.



15 kişilik gruptan Şevket Kutlu isimli öğrenci Buzullar mevkiinde uçurumdan kayalıkların arasına düşüp mahsur kaldı. Mahsur kalan öğrenciyi kurtarmak için öğrencilerle buzul bölgesine giden Hakkarili gençler köylülerden yardım istedi.

Köylüler kısa sürede olay yerine giderek mahsur kalan genci kayalıklardan kurtarırken olayın duyulması üzerine bölgeye sivil savunma ekipleri ve askeri helikopter gönderildi.

Kurtarılan gencin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve hafif bir şekilde yaralandığı belirtildi.

Tatsız bir kaza geçirdikleri için gezileri yarıda kesilen öğrenciler Hakkari merkeze geri döndüler.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.