Üniversite adaylarının yarısı matematikte en fazla 3 soru bildi

Üniversite adaylarının yarısı matematikte en fazla 3 soru bildi

Üniversite adaylarının fen ve matematik bilgisi sıfıra yakın. Matematik sorularında ise en fazla üç soruyu doğru yanıtlayabilenlerin oranı yüzde 48’i buldu. Fen sorularında ise en fazla üç soruyu doğru yanıtlayabilen adayların oranı yüzde 49.

Yükseköğretim kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) ön değerlendirme raporuna göre, adayların fen ve matematik bilgisi hayal kırıklığına uğrattı.

Matematik testlerinde en fazla üç soruyu doğru yanıtlayabilen öğrencilerin oranı yüzde 37’ye ulaşırken Alan Yeterlilik Testi (AYT) Matematik sorularında ise en fazla üç soruyu doğru yanıtlayabilenlerin oranı yüzde 48’i buldu.

TYT Fen sorularında ise en fazla üç soruyu doğru yanıtlayabilen adayların oranı yüzde 49, AYT Fen sorularında aynı ‘başarıyı’ gösteren öğrencilerin oranı ise yüzde 39 oldu. Temel Yeterlilik Testinde, Temel Matematik sorularında adayların yaklaşık yüzde 7’si 40 sorunun hiçbirine doğru yanıt veremedi. Yüzde 11’i 1, yüzde 10’u 2, yüzde 9’u 3 matematik sorusunu doğru yanıtlayabildi.

Fen Bilimleri testinde adayların yüzde 6’sı hiçbir soruyu doğru yanıtlayamazken, yüzde 16’sı 1, yüzde 15’i 2, yüzde 12’si 3 soruya doğru yanıt verebildi. Alan Yeterlilik Testindeki durum da farklı değil. Matematik sorularında adayların yüzde 11’i sıfır çekti. Bir matematik sorusunu doğru yanıtlayanların oranı yüzde 16, iki soruyu doğru yanıtlayanların oranı yüzde 12, üç soruyu doğru yanıtlayanların oranı ise yüzde 9.

AYT Fen Bilimleri testinde ise adayların yüzde 8’i sıfır çekti. Yüzde 13’ü tek bir fen sorusunu doğru yanıtlayabilirken, iki soruyu doğru yanıtlayanların oranı yüzde 11. 3 soruya doğru yanıt veren adayların oranı da yüzde 9 oldu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.