Umreden dönen 10 bin kişi yurtlarda karantinada

Umreden dönen 10 bin kişi yurtlarda karantinada

Ankara'da umre ziyaretinden dönen 10 bin 330 kişi sağlık taramasından geçirilip karantinaya alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son bir hafta içinde umreden dönen bir kişide korona virüsü çıktığını açıklamasının ardından Medine’den Ankara’ya gelen 10 bin 330 umre yolcusu sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alındı. Gölbaşı’nda üç Kredi Yurtlar Kurumu yurdu karantinada kullanılmak üzere boşaltılarak umreden gelenler bu yurtlara yerleştirildi.

Esenboğa Havalimanı’na inen uçaklar piste indiği anda apronda ayrı bir bölüme çekilerek kapıları kapalı bir şekilde sağlık ekiplerini bekledi. Özel kıyafetli sağlık ekipleri, uçağın içerisine girerek gelenleri sağlık taramasından geçirdi.

Umreden dönenler Gölbaşı’ndaki yurtlarda 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak. Polis ekipleri de yurtlara çıkan yolları güvenlik gerekçesiyle kapatarak trafik akışını alternatif yollardan sağladı.

Gece geç saatlerde yurt öğrencilerine haber veren görevliler, öğrencilerin yurdu boşaltmasını istedi. Bunun üzerine yurt öğrencileri, eşyalarını alarak dışarıya çıktı. Öğrenciler, yurt önüne gelen otobüslerle Ankara otogarına ya da başka yurtlara götürüldü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır” denildi.

ANKARA VE KONYA’DA KALANLARIN SAYILARI

Ankara Gölbaşı’nda, ‘Şehit Özel Harekatçılar Yurdu’nda 2 bin 64, Milli İrade Yurdu’nda bin 880, Gölbaşı yurdunda bin 448 olmak üzere toplam 5 bin 392 umreden gelen kişi kalacak. Konya’da ise Tahir Büyükkörükçü yurdunda 2 bin 228, Kutalmışoğlu Yurdu’nda 2 bin 710 olmak üzere toplam 4 bin 938 kişi karantina altına kalacak.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.