'Uluslararası hukukta savaş, Türkiye'de barış propagandası suç sayılıyor'

'Uluslararası hukukta savaş, Türkiye'de barış propagandası suç sayılıyor'

Cizre'de 4 sağlık çalışanın tutuklanmasına ilişkin sağlık örgütlerine yapılan ziyarette konuşan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, uluslararası hukukta savaş propagandasının, Türkiye'de ise barış propagandasının suç sayıldığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Nuran İmir'in de aralarında bulunduğu bir heyet, 4 sağlık çalışanının yasak sırasında 10 yaşındaki bir çocuğu ziyaret etmelerinden kaynaklı tutuklanmasına ilişkin Şırnak Tabip Odası, SES ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Cizre Referans Merkezi'ni ziyaret etti. Cizre Belediyesi eşbaşkanları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ ile HDP PM üyeleri de ziyarette yer aldı. 

KÜNİ: BİZ YAŞATAN BİR MESLEĞİZ

Ziyarette konuşan Şırnak Tabip Odası Başkanı Serdar Küni, arkadaşlarının tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. "Biz yaşatan bir mesleğiz" diyen Küni, dil, din, ırk ve siyasi görüş fark etmeksizin herkesi muayene ettiklerini hatırlattı. 

HDP'li Başaran ise, uluslararası hukukta savaş propagandasının suç sayıldığını ancak Türkiye'de barış propagandasının suç sayıldığını söyledi. Başaran, sağlıkçıların mesleğinin etik kurallarından uzaklaştırılmak istendiğine dikkati çekti. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.